Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám Passata 1998 a nyní jsem to měl takto: vepředu 10mm podložka pod kola a šrouby délky 27mm vzadu bez podložky a stejnou délku šroubů naprosto bez problému.
Koupil jsem si 10mm podložku, kterou jsem dal dozadu, ale zjistil jsem, že šrouby co jsem měl čili 27mm dlouhé nezašroubuji ani kousek.
Takže jsem si objednal delší šrouby a řekl jsem si budou nové dám je i na předek 40mm dlouhé. Zamontoval jsem je a po pár metrech jízdy jsem zaslechl něco z přední části auta jako když železo o něco dře. Zastavil jsem vymontoval jsem pár šroubl z předních kol a co se nestalo asi 6-7mm ke konci šroubu bylo úplně sedřených, protože už přesahovali.
Jak je možné, že dopředu je potřeba jiná délka šroubu než dozadu když na obou stranách mám 10m podložku?
Je to jednoduché, vzadu je jiná konstrukce brzdy než vpředu a zadní šrouby i když jsou delší než mají správně být, vylezou a o nic nechytají a vpředu tolik místa není, tak chytají. Žádný výrobce setriových aut, pokud tedy dobře vím, nedělá rozdílné šrouby pro předek a jiné pro zadek.
doplněno 22.04.14 09:57:Záleží i na ráfku, já jsem na ten problém narazil když jsem pořídil jiné ráfky na zimní gumy, byly to plecháče, tak jsem pořídil jinou sadu šroubu a byly vzadu bez problému, vpředu chytaly. Tak jsem přední zkrátil. Kdybych nebyl líný, zkrátil bych i zadní, abych to pro příšte nemusel hlídat kam dám kratší a kam delší.
Smysl to dává. Vpředu je kotouč jinak konstrukčně odlišný než vzadu, proto tam jsou distanční podložky, aby mohly být na všech kolech šrouby stejné délky. Proč něco upravujete, když to funguje naprosto bez problému jak píšete?
Podložka na předních kolech určitě nebyla tu tam musel dát majitel předemnou. A dozadu jse mjí dával z prostého důvodu aby byli kola stejně vylezlé z blatníku. Protože to nevypadalo hezky.
Aha, takže tuzing. Na originál tuningovou nápravu nemáme, tak tam dáme podložku... No jak chcete. Normální člověk doporučené konstrukční spoje nemění home made postupy, poněvadž ví, že ta konstrukce není navrhovaná jen tak z plezíru a že se při nedodržení jejích zásad může stát průser. Že se ještě nestal, neznamená, že nemůže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.