Nejste přihlášen/a.
Moc prosím neměla jste něco podobného za problém? Platíme povinné ručení na motorku a vždy chodí složenka...Takže to nějak nehlídám.Teď manžel zjistil (chtěl si vyrazit),že nemá zelenou kartu.Volá do České pojišťovny,zda by mu mohli vydat novou.Jenže v pojištovně mu paní řekla,že mu smlouvu na povinné ručení zrušili,protože nezaplatil splátku a ani na výzvy nereagoval Ale nám prostě žádný papír nedorazil Teď od nového roku je nově udělané,že když není zaplacené povinné ručení,že se musí platit České kanceláři pojistitelů za tu dobu poplatek. Prý se dá zažádat o odpuštění dluhu,kvůli tomu,že nám nic nedorazilo.Nemáte některá zkušenost? Díky Lenka.
Máte špatné informace. Doufám že jste si již sjednali nové pojištění. Až Vám přijde dopis (ale on nepřijde) tak jim odepište, že jste vozidlo neprovozovali.
Žádast o odpuštění musíte u jiných lidí.
Dobrý den,moc děkuju za odpověď. Hned jak jsme to zjistili,tak jsme si sjednali nové a hned ho i zaplatili,ale zároveň jsme doplaili tu dlužnou částku. Ale není mi jasné,když nahlásím,že jsme motocykl neprovozovali,tak to bude stačit? Na to bysme museli vrátit značky ne? Moc děkuju.Lenka.
měli by jste dát značky do depozita, ale to je jiná věc. ČKP nemá s tím nic společného. Pokud jste doplatili, je to OK.
Takže až přijde nějaká ta výzva od ČKP,tak mám napsat papír,že jsem motorku neprovozovala a tak by to mělo stačit? Moc děkuju za radu.Lenka
To bych chtěl vidět jak Vám to projde. Jakmile máte na vozidle RZ, tak musíte platit povinné ručení, i když vám stojí auto na cihlách v zahradě. Za dobré slovo Vám nikdo nic nedá.
Dopalcení dlužného pojistného? Ano za dobu co si pojišťovna vymáhá, ale né za dobu kdy jste měli pojistku zrušenou. NIKDO Vás zpětně nepojistí!
doplněno 17.04.09 15:40:Ještě dodatek. Nepřestěhovali jste se náhodou, když Vám přestali chodit složenky? V 99% případů to bývá právě tím, že člověk nenahlásí pojišťovně změnu bydliště.
sasdaxi, prosím, doložte mi Vaše tvrzení "Jakmile máte na vozidle RZ, tak musíte platit povinné ručení" Pokud čtu zákon 168/1999 o pojištění vozidel, tak nic takového tam není.
Děkuji za poučení a přeji krásný víkend.
Takže když mi paní na pojišťovně řekla,že máme doplatit tu starou a rovnou udělat novou a i tu zaplatit,tak nám řekla pěknou blbost? Když nad tím přemýšlím,tak my jsme vlastně zaplatili tu dlužnou částku a vlastně jsme měli pojistku zrušenou! Ona řekla,že když to zaplatíme,tak se to tím dá zachránit...Tak já nevím,když už i na pojiš´tovně mi to řeknou blbě(((( Jinak jsme se nestěhovali,ale je to divné,že to nepřišlo! Je pravda,že teď už to budu hlídat,ale prostě mě to nenapadlo,že se 3x po sobě může dopis zatoulat
(((
Příklad: Jestliže Vám pojistka byla zrušena k 13.3.2009 a vy jste si uzavřela novou s počátkem 1.4.2009, tak jste zaplatila novou pojistku a doplatila dlužné pojistné k 13.3.2009. Avšak rozdíl mezi těmito dvěma daty jste měla vozidlo nepojištěno a je možno, že Vás bude ČKP pokutovat. Nevím co tím paní na pojišťovně chtěla zachránit. Samozřejmě ale neznám podrobnosti o datech zrušení a uzavření nové pojistné smlouvy. Kdyby jste dopsala, dalo by se líp reagovat.
Milane já nespím se zákoníkem vedle hlavy, ale víš co tím myslím. Nebo dle tebe vozidlo které jede po silnici nemusí mít povinné ručení? Pro koho je teda povinné?
No u mě to bylo takto: K 15.11.2008 mi zrušili smlouvu a novou jsme uzavřeli 16.4.09. Já také nevím co tím paní myslela,ale teď radil právník na jiném webu,že doplatit hned starou a uzavřít a zaplatit novou a mělo by to být ok...Děkuju Lenka.
Zde souhlasím! i v případě že vozidlo neprovozujete a máte ho na součástky rozebrané doma v šuflíku, nic vás od placení Pojistného neosvobozuje.Toho docílíte až odevzd. SPZ-tky a pak lze ukončit pojištění resp. neplatit. Kdyby to tak nebylo, staus depozitu SPZ-tek by byl nesmyslný.Lidově - byl by v tom bordel.
A joooooooooooo,už to čtu Takže z toho usuzuji,že žádnou pokutu nebo jak tomu říkají,bysme platit neměli? Vše co píše,jsme udělali hned jak jsme zjistili,že nám starou zrušili...Lenka
Dobrý den četla jsem vaše odpovědi a mam ten samy problém jen u mne už to proběhlo soudním řízením. Mne vlasně zrušili pojistku dne 28.12 08 žádný dopis a ani upominka mi nepřisla že nemam placeno tak jsem se o to nejak nestarala jelikoz mi sli paltby přikazem z učtu a najedno mi včera přišel dopis od soudu že proběhlo řízení o dlužné částce a sleze po t i uhrazení soudních nákladu tak jsem ihned sla na pojistovnu zavřela jsem si nove povinne ručení dne 22.6 09 to je den kdy jsem se dozvedela ze nemam a uhradila jsem i soudní poplatky a pani mi v pojištovně oznamila že mi jeste prijde složenka s českého svazu pojistitelu na uhrazení penále za tu dobu co jsem nemela pojistené auto co mam s tim delat dale mam tu častku zaplatit a nebo se mam zachovat uplne jinak? Děkuji za odpověď. Petra
Pokud bylo vozidlo provozovano, tak zaplatit, je to opravneny narok - jinak vyuzit moznosti odvolani, dovolani nebo co ja vim co se nabizi... Ale je mi divne, ze by behem vsech tech ukonu neprisel zadny dopis - neni problem v adrese?
děkuji za radu po tel mi to stačilo jen jsem Vás ještě chtěla poprosit jestli by jste nebyl tak laskavy a nenapsal jste mi jak by melo vypadat to čestné prohlášení kdyz by to přislo abych byla připravena předem strašně moc dekuji
Není předepsáno, jak má vypadat prohlášení. Stačí jen: Prohlašuji, že v uvedené době vozidlo nebylo provozováno a nebylo tedy nutno platit pojištění dle zákona 168/1999. Vozidlo milo umístěno mimo prostory uvedené v §1 ods.2 uvedeného zákona.
Ale klidně může být text i trošku jinak.
Je na Vás čemu věříte a čemu ne. Mrzí mě, že mi nevěříte, páč se v pojištění vozidel vyznám. Mám různá vyjádření registrů vozidel a metodické pokyny mdcr.cz, takže vím i o vyřazování vozidel z evidence bez ekologické likvidaci. Nevím sice které nepřesnosti myslíte, ale určitě jsem někdy napsal chybnu, nebo jsem se špatně vyjádřil. Ale v pojištění vozidel se vyznám, i když nejsem nejlepší.
je třeba studovat, nebo mě věřit.
tak to musíte psát pravdu, jinak se nedopátráme pravdy. navíc čtete ve špatným zákoně, přesněji ve starém provedení.
Musíte číst na portal.gov.cz/...
platné znění!
St.freude zkus tento odkaz: prestupkyvdoprave.cz/... tam by to mělo být aktualizováno ...
santo...,
lhářem jsem Vás nazval kdy a za co? Dal jsem Vám odkaz na link, kde je vždy zákon v platném znění. Samozřejmě jsou i jiné, které jsou rovněž zdarma.
"Hele, takhle chytrej jsem taky, že si mám najít platné znění. Strávil jsem na tom netu přes půl hodiny a jedenáct z deseti stránek i to sice nabídne, ale za tři a půl klacku na rok."
Proč jste to hledal půl hodiny, když jsem Vám poslal odkaz, kam vložit 168/1999, a pak ještě 56/2001. Oba zákony postupují společně ohledně pojištění vozidla.
S čím dále potřebujete poradit?
Zdravím
Mám podobný problém,jaký zde byl již několikrát popsán. Vlastním automobil u kterého mi skoncilo pojištění k 31.12.2008. Auto přestalo jezdit asi 19.12.2008 kvuli závadě na motoru. Oprava by stála cca 15000Kč, z toho důvodu jsem neplatil pov. ručení a sháněl kupce za přijatelnou cenu. Sehnal jsem ho asi v polovině června 2009. Auto jsem mel na soukromém pozemku, značky jsem do depozitu nedaval,protože jsem nevěděl kdy se auto prodá. Jsem povinen platit sankční poplatek a jak se bránit proti jeho vymáhání.
Děkuji za odpověď Petr
Dobrý den,dle toho co zde bylo napsáno a já byla mezi prvními co jsem se na to psala,tak až přijde dopis (ale nám tedy nedorazil),tak stačí napsat,že jste vozidlo neprovozoval.Mě poradil pan Milan (Cukrář).Přečtěte si tuto diskuzi.Hezký den.L.
Ne neplaťe nic, ale dejte co nejdříve značky za 100Kč do depozita, nebo se vystavujete jiné pokutě.
Do garančního fondu NIC.
ICQ 55180641
doplněno 31.07.09 14:25:nebo telefon, ale asi někdo zakázal, abych ho sem napsal. Ale nevím proč.
Děkuji, jaká pokuta mi hrozí? Ještě mi nic nepřišlo,ale mám obavy.
Petr
P.S. Je to potvrzené od právníka Milane? Myslím s tím GF.
Nevím co myslíte od právníka, ale pokud neprovozujete vozidlo, nemusíte platit pojištění. Tak hovoří zákon a jeho výklady. Ale když vozidlo neprovozujete musíte deponovat značky, jinak můžete dostat pokutu. Je to několik zákonú provázaných do sebe.
168/1999 a 56/2001
Tak by mě zajímalo jestli teda tu pokutu nedostane, když nahlásí že vozidlo neprovozoval, nebo ji stejně dostane, protože nedal značky do depozitu. Dle mého ji teda dostane, protože stejně porušil zákon (bráno s nadhledem, nečetl jsem to a reaguji na to co jste napsal).
Ještě by mě zajímalo, co by se stalo s člověkem, který by nahlásil že vozidlo neprovozoval, i když jej stopli policisti. Jen mu řekli že má propadlou zelenou kartu a má si to vyřídit na pojišťovně. I z takovýchto jednání si vedou zápis a je možno že by to někdo kontroloval?
ale pokutu budou dávat dva právní subjekty, ČKP za nepojištěné vozidlo, to vyřeší tím, že vozidlo neprovozoval. Evidence vozidel nemí kapacitu kontrolovat, zdali vozidlo platí pojistné, a nepřísluší mu to. Jsou to neprovázené zíkony na sankce a kontrolu.
Pokud někdo studujete zákon 168/1999 a zárove%n 65/2001, tak mi dá za pravdu, nebo bude polemizovat.
Na závěr jsem radil, dát značky do depozita.
sasdaxi, poslední otázka, takto nebude postupovat policie.
Člověk by lhal, bude potrestán, že provozoval vozidlo, bez pojištění. Policie takto nebude postupovat, posílat ho "a má si to vyřídit na pojišťovně." ale nahlásí ho do správního řízení. Tam je sankce až se osype.
Dobrý den, mám téměř stejný problém...
Zjistil jsem že k dnešku 3 měsíce nemám zaplacenou, nebo potvrzenou smlouvu.
Vyřizovalo se to telefonicky.
Vytiskl jsem si jen zelenou kartu a cekal na nejakou slozenku.
Ted uz mi to bylo divne, tak jsem se sel zeptat a zjistil jsem ze smlouva neplati, takže jsem hned udělal novou.
Mám očekávat nějaké sankce z ČKP, dá se tomu nějak vyhnout?
(Na začátku toho nepojištěného období jsem byl stvěn policií za rychlost, ani Zelenou kartu nekontrolovali...)
Chapu dobře, že se pojištění váže na SPZ?
Takže když bylo od předchozího majitele pojištěno do příštího roku, změněna SPZ a následně v domnění pojištěno ale prakticky až ode dneška, tak t stará pojistka od předchozíh majitele nebyla platná a nemohu se na to obrátit...?
Dobrý den pane Milane,
čtu si Vaše odpovědi, moc mi pomohly, děkuji. Mám asi podobný problém, mám motocykl, u kterého jsem zrušila pojistku ještě v roce 2007, protože se na motorce nejezdí, stojí v kůlně. Bohužel jsem to musela teď nějak řešit, takže jsem dala značky do depozita, bohužel až teď v říjnu. Myslíte, že bych také mohla napsat prohlášení, že motocykl nepyl provozovaný a stál nehnutě v garáži? Bohužel má ještě platné technické do roku 2010...což mi asi moc nepomáhá. A jak jsem si zjišťovala na ČKP, tak mi nezbývá než čekat na dopis...dá se tomu nějak předejít a vyřešit si to? Děkuji Jana.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.