Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedohlášení vozidla novým majitelem

Od: pantomas odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, měl by jsem dotaz koupil jsem vozidlo které na mě předchozí majitel odhlásil ale než jsem ho stačil přihlásit tak jsem vozidlo naboural a prodal ho novému majiteli s tím že si ho na základě kupní smlouvy ode mě na sebe dohlásí po té co ho opraví ale bohužel to tak neudělal jen si zaplatil pojistku a auto je pořád na mě v polopřevodu a už několikrát mi přišla zaplatit za něj pokuta.To jsem vyřešil tím že jsem ukázal smlouvu o prodeji a pokutu jsem platit nemusel ale nevím jak má postupovat aby jsem donutil nového majitele si to auto na sebe dohlásit je nějaká možnost jak postupovat na úřadě?Děkuji za odpověď

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vy jste si nesplnil povinnost a to je OK ,ale osoba,které ste prodal dál si toto nepslnila také a to je špatné že?

Teď již dělat nemůžete nic nejste majitel!Jen občas dokazovat KS že nejste majitel!

pantomas
hodnocení

Na dohlášení je pokud vím 10 dní a já ho za 5 dní stihl nabourat a prodat...Je pravda že jsem ho tedy měl jít nabouráné přihlásit ale to mi opravdu přišlo jako nesmysl platit ekodaň,přihlášení a ještě vozidlo nechat odtahovkou odtáhnout na evidenčku (pochybuji že Vy by jste to v mé situaci udělal)

Tady ale nejde na nejaké lhůtě,pkd byste tu četl pravidelně dotazy tak byste tu nepsal své dotazy ani nic o lhůtě.

Prostě Vám nezbyde než budto se nějak pokusit dohodnout s novým majitelem nebo jej nějak donutit i když nevím jak.Jinak Vaše veškeré kroky by byli nezákonné,protože bez ohledu co je v TP nejste majitel a nezbývá Vám nic jiného než toto dokazovat daným orgánům (PČR,CKP,Odbor dopravy atd)KS že nejste majitel!

hodnocení

0x

Tomáši,

zápis do techničáku je potřeba udělat do 10 dnů. Takže prodejce začal tento úkon a do 10 dnů nahlásil změnu vlastníka. Jste již zapsán v techničáku, na řádku vozidlo převedeno odhlášeno na:. Není již žádná lhůta, do kdy se musí dokončit tento započatý úkon.

Vy již nemůžete dělat nic, ale po novém roce se budou vozidla převádět jinak a zase bude na úřadech fofr, až si lidi budou složitě dokončovat polopřevody, jinak vozidla se vyřadí.

pantomas
hodnocení

Děkuji za odpověď. Chápu to tedy dobře že od nového roku pokud zůstane auto v polopřevodu tak se po nějaké době automaticky vyřadí z registru vozidel?Jestli tomu tak je tak nevíte jestli se tak stane i u vozidel které budou v polopřevodu i před začátkem nového roku aby to neplatilo pouze pro vozidla co se dostanou do polopřevodu až po novém roce.Nemáte nějaký odkaz kde by jsem se o tom mohl dočíst více? Moc děkuji Tomáš

Zajímavé. Dnes lze vyřadit vozidlo z registru jen na základě dokladu o ekologické likvidaci. Potom již tento doklad nebude potřeba, vozidla se vyřadí automaticky po nějaké lhůtě a už je nebude možné znovu přihlásit? Nevíte náhodou, zda to bude platit pro všechna vozidla v polopřepisu nebo jen pro nově převáděná? Retrospektivní platnost snad nebude možná...

Chlapci, zákon je již schválen. Je to 56/2001 v platném znění od 1.1.2015.

V tomto předpise je spoustu věcí nově schválených, ale nikdo zatím neví jak se budou provádět.Páč u nás se musí udělat ke všemu prováděcí předpisy, proškolit a podobně. Ale to stačí až v prosinci, nejlépe nakonci měsíce, aby byli zase fronty..

doplněno 24.04.14 21:20:

zakonyprolidi.cz/...

Jen upozorním, že je již schválen, ale dneska proběhlo tiskem, že se se bude platnost postrkovat někam...

pantomas
hodnocení

Dobrý den, snažil jsem se najím ten zákon 56/2001 v platném znení od 1.1.2015 kde se píše o vyřazení vozidla v polopřevodu ale bohužel jsem to nikde nenašel napsané.Neměl by jste nějaký odkaz kde si to mohu přečíst.Děkuji

pantomas
hodnocení

Děkuji za odkaz a ještě se chci zeptat v odkaze jsem vyčetl že vozidlo zanikne pouze když se nebude platit pojistka ale o tom že si vozidlo na sebe někdo nedohlásí jsem nikde nenašel tak pokud si nový majitel platí pojistku tak vozidlo zustane na mě pořád odhlášeno a nic se nezmění.

erikch*
Vcerejsi verze v mediích byla platnost novelizace az od záři 2015...což samozřejmé za týden muže byt úplné jinak,jsme v Čechách,zemi neomezených možnosti...

buss
hodnocení

0x

Udělal jste chybu, neměl jste dávat TP, sice to neuvádíte, ale asi je to tak. Takže už ani nedokončíte změnu na sebe, jiného. Nebo jste měl dát s plnou mocí a toto ošetřit v KS. Ale zkuste se poptat na úřadě, nebudete první.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]