Zdravim,zadam o radu.Před par dny jsem si koupil auto pres inzerat.chlapek prijel,sepisovali jsme kupni smlouvu,dal mi maly tp,zelenou kartu a emisni kartu.pak prisms slova jako : jee ja zapomnel velky tp doma,ale to nevadi,stejne to na vas musim ohlasit,Poslu vam ho postou.ja auto potreboval okamzite a tak jsem odsouhlasil.problem je v tom,,ze velky tp mi nedorazil a majitel se neozyva.podle me ho na 100% nema a nikdy nemel.autu skoncila stk a ted ji ani nemohu udelat. Ano vim,jsem hloupy,nemel jsem kupovat,ale stalo se. Proto zadam o radu,zda nekdo nevi co s tim.mam maly tp,zelenou kartu a emisni,kupni smlouvu.myslite,se mi vystavi s temito doklady duplikat,nebo mam prejit k trestnimu oznameni? Dekuji moc za rady.
S tím TP se to tak dělá běžně když se kupuje auto na delší vzdálenost. Taky jsem takhle kupoval a kupuju auta. Smlouva, malý tp a jedu a následně mi prodejce pošle velký TP.
Duplikát na základě KS a malého TP by měli vydat bez problémů.
erikch*
Omyl- bez plné moci(naštěstí pro vas nemusí byt ani úředně či notarsky ověřena) neudelaji nic...Takže sepsat (si) plnou moc k odhlášení,požádat o odhlášení(v jednom kroku i vystaveni duplikatu TP za stovku) a pak to jde...toto musíte učinit na příslušném úřadě prodávajícího a na švem(místně příslušném) dohlasit na sebe,s evidenckou a uzavřenou pojistkou...
Odtoupit od smlouvy a pokud bude prodejce nesosažitelný,pak na policii oznámení na podvod. S takovými nelze jinak jednat .Nakonec evidenční kotrola může ukázat,že je vozidlo kradené,jako že asi je a co pak?Auto Vám seberou a vy budete vysvětlovat s malou šancí na peníze zpět.Tak bych tam šel rovnou a ohlásl podvod.Pak už se na to bude dívat jinak.
erikch*
...a v případe problému o něj přijde zrovna tak...to není moc řešení problému a nejdřív TP svými silami a možnostmi,zlustrovat a připadne koupit jiné doklady shodného typu auta...je sice hezky byt jako ze "oběti" jenže peníze už od nikoho nikdy neuvidí...a soudit se...?!? Jo fajn,jen malý detail-jsme v Čechách...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.