Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domontování klimatizace

Od: eva82* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s domontováním klimatizace do aut? Mně se jedná konkrétně o Seat Ibizu 1.2, r.v. 2004. Co se týče jízdních vlastností, tak stále funguje bez problémů, proto se mi nechce auto měnit a radši bych tam domontovala klimu, i když vím, že to nebude asi nic levného...

Díky za odpovědi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

1x
Pokud vám to nebude montovat manžel,přítel,bratr apod. Bude to opravdu dráha sranda...někde tak ani o cenu komponent(kompresor,výměník,potrubí a rozvod vzduchu+ovládáni) ale o tu práci...to obnáší ideálně motor palubku ven montáž a hlavně propojeni se stávající elektroinstalaci...takže pokud byste si klima chtěla nechat někde u někoho cizího montovat,bude rozumnější a levnější sehnat jiné auto už s Klímou...asi jste toto slyšet nechtěla ale tak to je...
eva82*
hodnocení

Díky za info, servis by byla asi fakt drahá záležitost, přítel by se do toho taky nepustil, ale věřím, že zlatá střední cesta je šikovný mechanik :) Nemám 100 tis., abych koupila přijatelné auto a za 50tis. bych taky mohla koupit pěknou "šunku", co přestane jezdit. To moje auto mám od začátku a znám ho... Tak proto taková krkolomná cesta...

asitil
hodnocení

1x

Nejlevnější řešení je toto vozidlo prodat a koupit jiné s klimou. A to i v případě, že si to bude člověk dělat sám.

Ono totiž nezaměstnané nemehlo to nenamontuje a šikovný člověk si za čas strávený na přestavbě vydělá jinde daleko více.

Z hlavy nevím, co vše se musí měnit, ale cena přestavby včetně práce bude atakovat cenu jiného vozu.

jirkamatapat*
hodnocení

1x

V létě pomáhá jen dvoupolohová klimatizace,kterou jsem měl i v autobuse.Otevřená okna=klimatizace otevřená,zavřená okna=klimatizace zavřená.

eva82*
hodnocení

Tuhle klimatizaci jsem používala doteď, bohužel po několika návštěvách pohotovosti se zablokovanou páteří (vždy z "klimatizace otevřené") už tuto dále nemohui používat a hledám alternativu... ;) Ale díky za radu! :)

Tak si kupte plastové ofuky sklel (měl jsem na své ibize a byli super,větralo se i v dešti a BEZPRůVANOVĚ!) prostě super,jen škoda,že nśouasné ofuky na jiné typy už nejsou tak dobré,tento byl nahoře při rámu asi deset centimetrů a dole u zrcátka byl skor dvacet cm,okénko šlo stáhnout o deset cm aniž by foukalo dovnitř! , nebo si nechte udělat šíbr bude podstatně levnější a pkd bude jen vyklápěcí tak také nedělá průvan!

meda45*

Jenom ne šíbr, nechat si zničit střechu kvůli něčemu co nefunguje (moc to nevětrá), zato hučí atd. V pozdější době problémy se zatékáním atd. To za to nestojí.

tomtomopel
hodnocení

0x

Ano jde to u jakéhokoliv auta.Pokud jste z Plzenskeho kraje tak vam muzu dat kontakt na sikovneho mechanika co k vam klidne i dojede.

eva82*
hodnocení

Z Plzeňského kraje sice nejsem, (Pardubice) ale není pro mě problém dojet... Samozřejmě zkusím, jestli nenajdu někoho poblíž, ale pokud mi kontakt pošlete, budu moc ráda.

doktpr365*
hodnocení

0x

Správně to popsal erikch,ta montáž vyjde dráž než je cena starého auta. Rozebrat palubovku.natáhat elektriku,držák kompresoru-jeli tam na něj místo,potrubí filtr,čidla ...atd. Klimy dělám a ani sobě bych to nedodělával.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]