Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přihlášení ojetiny-problém s pov.ručením

Od: mikysedliste* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den koupil jsem si automobil se kterým moc jezdit nebudu ale spíše moje sestra,udělal sem tedy na ní pov ručení a když sem šel auto na úřad přihlásit tak mi úředník vyhnal s tím že na zelené kartě je jméno mé sestry že když sem já vlastník a provozovatel tak i na zelené kartě musí byt mé jméno,nevím jestli mám teda udělat novou pojistku na sebe když s autem moc jezdit nebudu (spíš sestra) a mít strach když něco provede že já přídu o bonusy,myslel sem že pojistka může být uzavřená na kohokoliv-pokud ano jak jí mám tedy udělat tu pojistku aby mi auto bez problémů přihlásili,děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

1x

A vy jste ani nebyl schopen se zeptat, kde ja tato povinnost stanovena o odejdete? Ani se zeptat, proč to tedy pojišťovny na jíného pojistí? Protože bude jezdit sestra, mohl jste ji uvést jako provozovatele.
Takže pro svoji vědomost si načtěte z. č. 168/1999, ale pro úředníka 56/2001 co se předkládá při změně. A co o tom pojistné podmínky? Neřeším co při vzniku škody aj.

endyfrog*
hodnocení

0x

Pojistka může být na kohokoliv úředník měl asi špatnou náladu bránil bych se auto je pojištěné tak o co jde problém když sestra nabourá bude váš a vy přijdete o bonus

doplněno 18.04.14 23:39:

Omlouvám se tedy sestra přijde o bonus

mikysedliste*
hodnocení

No jo ale co ted? Hodit úředníkovi na stůl nějaký výtisk ze zákona nebo tak něco?

endyfrog*

Myslím že nikde není psáno na koho je auto pojištěno hlavní je že pojištěno je a je zaplaceno sám mám zaplaceno pojištění na sebe a přítelkyně je majitelem auta nikdy žádný problěm nebyl ani u převodu auta když se kdysi převádělo zeptejte se úředníka kde je psáno že pojištění musí být na vlastníka dle mně je to jedno a určitě daj za pravdu další poradci

erikch*
Nechte si zavolat vedoucího upozornete jej ze vas hovor budete monitorovat(jako primy účastník na to mate zákon.nárok) a vzneste dotaz podle jaké zákonné normy nelze prehlasit vozidlo s uzavřenou pojistkou jinou svepravnou a zletilou osobou(to jsou totiž jediné zákon.podmínky zletilost a svéprávnosti) než je vlastník nebo provozovatel...? Bude plavat nesmysly jako ze tak či onak...fajn takže vy budete věc medializován poněvadž úředníci tamějšího uradu nemají elementární znalosti platné legislativy a těžko tak budou moci nadále vykonávat funkce...nesmíme si od nich nechat kalet na hlavu,chovat se asertivne(čili slušné ale nekompromisně)...o jaký jde urad? To je podstatné info...
mikysedliste*
hodnocení

Ok půjdu tam tedy znovu a pokud mi úředník zas bude chtít vyhodit tak mu řeknu aby mi zavolal vedoucího a ten mi vysvětlil proč mi kvůli té pojistce nechce přihlásit auto,a že si hovor budu nahrávat?

Před pár lety už mi tohle udělali taky:švára koupil starší auto a aby se vyhl eko dani tak sem byl já (mám ZTP) jako provozovatel,švára jako vlastník a pojistku udělal na sebe a když sme šli auto přihlásit tak nás vyhnal s tím že pojistka musí být na provozovatele a auto nám prostě nepřihlásí dokud pojistka nebude na mně při tom koukal jen na zelenou kartu a říkal že na ní musí být mé jméno,takže sme pojistku zrušili a udělal sem jí na sebe pak už byl úředník spokojen a auto přihlásil.

Já sem na ty úředníky takovej měkejš a hádat se s nima neumim ani nevím čeho se bojím ale oni se tam chovaj dost arogantně a nejednou sem slyšel jak tam na lidi doslova řvou.

A je to městský úřad nepomuk,mimochodem jeden z úřadníků na tom odboru dopravy je ten co ho vyhodili z autoškoly jak dělali podvody z řidičákama.(bylo to i v tv) Nu asi bych ale neměl pomlouvat.

hodnocení

0x

Úředníka na registru vozidel by vůbec nemělo zajímat zdali máte uzavřeno povinné ručení nebo ne. To je přece vaše věc a vaše riziko jestli případně přihlásíte auto pojištěné nebo ne.

buss

ale no tak

To Buss-ale oni ,u některých úředníků,když se na ně uhodí skrze zelenou,tak najednou ani pr uzavřeno být nemusí!Protože sami nevedé mnohdy co a jak!

Ale jinak pro Vaši další odpo a Erika *palec*

alecram*
hodnocení

0x

Bez povinného ručení vám auto nepřihlásí.Není schopné provozu.Já vlastním auto ale provozovatel je někdo jiný,je to zapsáno ve velkém TP.Provozovatel má na sebe povinné ručení.Není v tom žádný problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]