Nejste přihlášen/a.
Dobrý den dnes jsem si na svoji čz 477 všiml vůle kola do boku okamžitě jsem sundal kolo a zjistil že ložiska jsou tatálně kaput. Koupil jsem nový ale štve mě jedna věc na teto motorce je pouze prachovka z každe strany a ta už je mírně jetá takže když jsem to rozdělal tak pod ní byl bordel (hlína a prach) a mě napadlo jestli by místo teto prachovky nešlo dat gufero co myslíte je to reálné řešení. Díky.
Já mám opačný názor. Oni v ČZ nebyli blbci a kdyby šla prachovka nahradit něčím lepším,určitě by to udělali.Mám dojem,že guma tam dlouho nevydrží.
máte vlatně pravdu gufero nesnese běh bez oleje takže by bylo zachvili poněm. Tak musim sehnat ložiska z jedné strany zakrytovaná protože takhle to byt nemůže.
doplněno 19.04.14 07:40:Ještě se chci zeptat do náboje zadního kala patří ložiska obyčejná 6302 nebo to má byt s vůli C3 nebo C36? Já osobně si myslim že by měli stačit obyčejná ne? Díky.
Pokud seženete gufero těch rozměrů, klidně je tam dejte. Na jeho mazání bohatě stačí vazelina kterou se trochu mázne rozpěrka a také tam vzlíná mastnota z ložiska. Klidně tam dejte nezakrytované, pokud bude dávat gufero. Zakrytovaným nic nrezkazíte. Lepší je RS které má těsnicí krytku, 6302Z má jen krycí plech.
Do kol stačí běžné ložisko. Je třeba překontrolovat rozpěrky aby neměly křivá čela a ložisko se nekřížilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.