Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spojka na smrtelném lůžku?

Od: bourak15 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

na mé Octavii 1 (1.8turbo) spojka zabírá absolutně u vrchu, řekněme, že když položím nohu na spojku lehce, ještě nezabere, ale jak ji zmáčknu cca 1cm, už zabírá..

U těchto vozů by to seřídit nemělo jít, ale znamená to, že je už opravdu před smrtí a nebo na ní mohu najet ještě třeba 100tis, samozřejmě z normálním ježděním...Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x
Vypada to, ze spojka je opravdu v agonii, pocitejte s tim, ze za "chvili" zacne prokuzovat i bez seslapnuti...
doplněno 17.04.14 12:07: Diky za ohodnoceni.
O nemoznosti oznacit spatnou odpoved nevim, mozna je to omezeni pro neregistrovane uzivatele, snad se k tomu vyjadri Admin.
Pokud je radce uznavany v nejake rubrice, zaslouzil si tuto pozici prevazne spravnymi odpovedmi. Ale vsichni jsme jen lide a nekdy se mylime...

hodnocení

2x

Toto Octavii jsem měl, spojka se chovala stejně, dokonce již na vyšší převodový stupeň prokluzovala. Nadešel její čas.

Je ojetá nebo odešlo ložisko. V případě vadného ložiska může dojít ke kontaktu přítlačného kotouče, tedy jeho centrální pružiny se skříní převodovky. Opravu bych neodkládal.

hodnocení

0x

já si zase myslím že dokud spojka neklouže tak je škoda jí měnit mám 2 octávie a u obou spojka zabírá dost nahoře a ta jedna má úplně novou lamelu spojky

klouzání poznáš nejlépe v táhlím kopci přidáváš otáčky dou nahoru a auto nezrychluje

Nebo se dá špatná spojka poznat tak,že se zařadí 3°(nebo 5°)sešlápne brzda ,přidá plyn a pustí se spojka-pkd motor nechcípne je spojka na odchodu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]