Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řidičák

Od: dawe125 odpovědí: 6 změna:

Zdravím chci se zeptat, mohu řídit simsona (s51) na řidičák skupiny B (1)? Podle nové legislativy ...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Pokud se nepletu, tak s Béčkem smíte řídit jednostopá vozidla POUZE s automatickou převodovkou, a Simík je manuál...

jancak
hodnocení

0x

nynější majitelé řidičského oprávnění skupiny B jsou oprávněni řídit motocykl s automatickou převodovkou a to do obsahu maximálně 125 ccm a výkonem do 11 kW

danys*

ne, nesmíte ho řídit

gumidek*
hodnocení

0x

S "B" získáte AM (babetta 45km/h a do 50ccm), B1, A1 s omezením na automatickou převodovku, což Simson nemá.

Skupina B1 je pro třeba Velorex :)

Takže Simsona ne

daniell*
hodnocení

0x

Motocykl do 125ccm a 11kw s omezením na automatickou převodovku - takže vlastně pouze skůtry ty mají automat ( a mopedy to je babeta)... simson je manuál takže jej řídit nesmíte.

hodnocení

0x

Někteří zde píší kategoricky že nesmíte,já naopak píšu že já a pár dalších s B můžou jakékoliv pade bez omezení rychlosti!Záleží co máte v ŘP-já mám A1+ kód 150,(na písta už od r 1976) manželka dělala B v 1997 a dostala totéž-B+A1 +150.Pokud tam máš 150 tak můžeš simsona i jakéhokoliv pionýra,nejen pařeza + skútr jak psali nahoře (125kW a variátor!)

PS jednu dobu dávali k B automaticky A1 +150 a jeden čas jen A1 !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]