zdravím ... koupil jsem automobil a budu ho dohlašovat na sebe a jezdit s ním převážně já... můžu udělat pojistku na někoho jiného a jezdit s tím já? Děkuji
můžete být buď pojistník (ten kdo platí pojistku), nebo pojištěný , nebo obojí , pokud bude pojistka na někoho jiného, tak v případě pojistné události půjde plnění za ním. Také by se Vám nenačítali měsíce v DBŠ, ale ani škody . Je lepší mít to pojištěné na sebe. Šlo by to pojistit , třeba na manželku a jezdit s tím můžete.
Zákony ( i mezinarodne)ukládají ohledně pojištění vozidel dvě podminky,a to jsou zletilosti a svéprávnosti pojistnika a platné datum pojistky...nikde není dan vlastnický vztah,i smluvní podmínky nemohou jít nad zákon čili ani pojišťovny nesmí MIT jinak nastavené smluvní podmínky...Vase vozidlo múzu klidné pojistit i já, ačkoli jsme se v životě neviděli a k vašemu autu nemám žádná práva... Proto pojistku na SVA auta mám před dědu,je to stále nejlevnější možné,a zákonné, řešení...a názory o "vyjezdeni si" bonusu jsou nesmyslné štaci prosta matematika zakl.školy,aby si člověk spočítal kdy dosáhne na bonusy důchodce z vesnice(dříve než okolo věku pres padesát let to. není a za tech x let jsou to pouze vyhozene peníze oknem...)
Erikchu, jenom dotaz. Vy se chováte ekonomicky, pojišťujete na dědu a ušetříte. Na co vlastní bonusy, že. Na koho budou pojišťovat Vaše děti, aby se chovaly ekonomicky.
doplněno 17.04.14 09:29:
Legální to samozřejmě je. Víte, kde se berou bonusy? Někdo je "vyjezdí" a zaplatí. Hlavně, že to nebudete vy. Ostatní v rodině mohou. V rodině platíme opravdu těch deset tisíc, ale za tři auta. Z toho dvě s malými, ale vlastními bonusy. Plus skla a jedno havarijně.
Pckop...nemel jste mit nick spise "pcinsurance...?neboli "pcpojistovak"...? "proč cpat pojišťovnami několik (desítek)let x tisíc ročně navíc,když nemusím...? a moje děti mohou pojistovat např. na tchána,tchyni,stryce ,tetu atd.atd...nějaká možnost vždy je a bude...je to legální a pojišťovny na trhu s pojištěním vozidel vydělali za rok 2012 něco malo pod deset miliard korun při celkovém objemu trhu lehce pres dvacet miliard korun-prijde vám,ze by snad pojišťovny stradaly...? Dotaz tazatele byl jak ušetřit,ne jak vyhazovat peníze oknem...(ale pokud vy chcete plátte klidné deset tisíc ročně za jednatrojku Feldu-to je jen a jen Vase věc...) hezky den...
Resil jsme to pred mesicem pri koupi auta. Bazarista mel dobreho poradce, ktery bechtel prodat nejdraz, ale najit optimum. Pocital jsem stejne s tim, ze pojistka se da do tyde zrusit a udelat si jinou. No, ale kupodivu nasel agent takovou pojistovnu, ktera byla schopna prenest bonusy meho tatika na me (duchodce z vesnice). Az sem cumel Pak sem si az cetl reference na pojistovnu...zadna slava. Ale je asi dulezite jezdit tak, aby pojistovna nebyla vyubec potreba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.