Nejste přihlášen/a.
Měl bych dotaz na šrotovné. Slyšel jsem, že v Německu i Slovensku se dá koupit roční ojetina, na kterou lze uplatnit šrotovné. Je to pravda? Při případném šrotovném u nás se vláda bude inspirovat těmito státy, tak by to mohlo být dobré.
jestli myslíte, že můžete sešotovat roční auto a dostanete dotaci, tak se mýlíte!
Musí být vozidlo daleko starší!
Navíc hodnata rok starého auta je určitě větší, nežli šrotovné. Máta opravdu špatné informace!
Ne.Jestli ksem to pochopila správně,tak tazatel by chtěl koupit právě to rok staré auto a dostat na něj příspěvek od státu - šrotační prémii.Opravte mne ,jestli jsem Vás špatně pochopila.
Ono to šrotovné u nás...bude - nebude..? Paroubek říká :ano,Topolánek :ne... a tak nikdo neví nic.
Nicméně v okolních státech,kde běží bývá podmínkou ,že sešrotovat musíte auto,které jste nejméně 2 roky vlastnil (tedy nelze honem koupit od kámoše starou škodovku a tu použít).Dále auto,které kupujete nesmí překročit stanovenou cenu a musí splňovat určité emisní limity.Asi tak .a hlavně to ještě není to schválené.
Tomu,že by ( pokud to tedy projde) šlo koupit auto rok staré a dostat onu šr.prémii bych moc nevěřila.Stát tím chce podpořit automobilový průmysl a zbavit se ojetin na silnicích,nedávalo by to potom smysl,nemyslíte?
Víte,(já vím,že to není odpověď na dotaz-ten jsem dala výše),ale to šrotovné...My toho nevyužijeme,máme auto starší,ale slušné.Nám stačí,nové nechceme, na co taky.Ale jelikož jsem pracovala v automobilce ,kde se mi líbilo a chci se tam vrátit (jsem zatím na ÚP,skončila mi doba určitá,mám slíbený návrat,naskočí-li zakázky), tak z tohoto hlediska kdyby to mělo pomoct ,tak ho uvítám,.Jinak jak píšu- ho nevyužijem.Každý musí vědět nebo spíše zvážit ,zda mu to za to stojí nebo ne.
Z hlediska českého autoprůmyslu je domácí poptávka zanedbatelná, ani škodovka neprodá v ČR víc než 10% své výroby. České šrotovné nemůže mít na zakázky Vašeho zaměstnavatele žádný podstatný vliv, pokud s tím už nezahýbalo škotovné v Německu.
Mělo by být jasné, že u nás (tj. ekonomiky, kde průmysl ze 3/4 vyrábí na export) jde ve všech případech, kdy vláda chce utrácet pod zámiknou řešení krize, o populistická gesta bez většího dopadu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.