Nejste přihlášen/a.
Co já jsem chodil s autem na TK, tak jsem pochopil, že je jedno jak funguje ABS, hlavně musí kola brzdit dostatečně a stejně, na válcích jsem neviděl, že by technik poznal funkci ABS. Asi to bude tím, že na rozdíl od servisu, který nastavuje správné hodnoty pro dané auto, STK stačí měřit limitní. Mám již starší auto a tam při fungování ABS pedál "kope". Vím, že je to tak správně a když potřebuju pořádně brzdit, musím vibrace v pedálu přetlačit. Když uberu, auto brzdí samozřejmě mnohem míň.
ABS se tuším na technické kontrolovat nedá...
Ty válce se točí s určitou dynamikou a kdyby technik prudce zahňápl brzdu, tak z těch válců sletí a pozná prd.
Právě, že na těch válcích brzdí s pomalým nárustém do zastavování, aby zjistil plynulost brždění u obou kol, zda brzdí současně nebo s jakým rozdílem a zda je v toleranci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.