Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je namontované kolínko

Od: kanera odpovědí: 9 změna:
Felicie 1.3.Podkapává kolínko u posilovače řízení.Po demontáži plechového krytu pod motorem je jakési čerpadlo,nebo co to jepřesně nevím.Je to propojené kolečkem přes řemenici.Zespodu je kovové kolínko na které je připojená hadička,která vede k nádržce,kde se doplňuje olej pro psilovač řízení.Kolínko netěsní v místě kov kov,né kov hadička tam je to vpořádku.Zajímalo by mě jak je kolínko připevněně v tom čerpadlu nebo co to je.Jestli je to na závit nebo jak je uchycené.Není tam žádná příruba ani žádný šroubky.Je tam vydět cosi červeného,zřejmě těsnění,které je asi porušené a proto podkapává olej z posi

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmhad*
hodnocení

0x

Na Feldě si běžně opravuji cokoliv. Ale tohle neznám.Jedná se skuteně o posilovač řízení? Moje rada je - když nevím,pojedu raději do servisu než něco podělat s velkou škodou či si rozbít tlamu.

kanera
hodnocení

Máš fildu s posilovačem řízení?Projdi si trubky a hadičky co od doplňovací nædobky vedou a najdeš to.
kanera
hodnocení

Tak jsem to našel na netu,je to skutečně olejové čerpadlo posilovače řízení ßkoda felicie 1.3-1.6.Na obrázku je i to kolínko akorát nevím jak je to kolínko připevněné.Jestli je tam zá vit nebo co.

jm*
hodnocení

0x

Mám takové tušení, že felda 1.3 servo nemá. Tuším, že servo má 1.6 a 1.9 D.

erikch*
Felda mela i klimatizaci a třeba el.okna...jen taková(dnes standard) výbava byla z 99% na export- přeci domácí automobilka nemůže(hla) "rozmazlovat " cechy něčím na co nebyli z Favoritu(i ten na export mel už i klima- Solitaire) a stodvacitek zvyklý...Jinak potrubí serva k cerpadlu je vždy zvlášť takze bud pres prirubu,převlecnou matici apod. musí jít od montovat...prizvednete si levou stranu odmontujte servo Čerpadlo po povolení řemenu a otreni jádrem a uvidíte ...
kanera
hodnocení

Je zbytečné demontovat celé čerpadlo,když ke kolïnku je docela dobrý přístup.Jenom vědět,jak je kolinko v čerpadle přichycené?Přírubu nemá.
hujer123*

Tak to vyfoť, ne?

kanera
hodnocení

Tady je foto.
Jak je namontované kolínko
erikch*

odlite...takže začněte googlit a rozepisovat za kolik kde seženete jiné jeté funkční se zárukou prodejce(nejdřív si třeba na AKelly zjistěte "výskyt produktu",tam vám vyjede kde všude-(modely a motorizace koncernu) se vyskytuje,tím si rozšíříte možnost sehnání a snížíte cenu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]