Nejste přihlášen/a.
Je možné mít jako rezervu kolo a pneu jiných rozměrů než mám na autě? Co na to zákon, policie? Samozřejmě rozměry té rezervy (disk a pneu) jsou zapsány v techničáku. Díky za odpověď.
To je ale běžná praxe automobilek!Kolegy na Ibize (1,5 ,porsche system)měl rezervu 13" a vzhled pneu jak na pincka a normál byly 14" a tuším 175/70.Dle TP.Na xantii mám v TP úplně jiny rozměr rezervy než provozní.Takže pkd je to tak v TP tak mi každý může políbit šos,včetně pomahačů,teda pokud mně na ni jeden a týž nechytne vícekrát! I když je lepší mít plnohodnotné kolo než nouzové (mají menší povolenou rychlost)!
doplněno 11.04.14 17:38:PS samozřejmě rozteč a středová díra, popř ET musí na daný typ pasovat!
doplněno 11.04.14 19:48:to je zajímavé rezervu větší než normální!Většinou je menší!
doplněno 11.04.14 19:49:jinak ale rozměr by měl být OK ,obě pneu by měli mít stejný průměr takže vše ok!
Ano, vše pasuje, jen ty rozměry jsou hold jiné. Na autě 195/60/15 a jako rezervu bych měl 205/55/16, obojí zapsané v TP. S tím diferenciálem se to dá vyřešit tak, že bych případně rezervní kolo dal na zadní nápravu, ne?
Neplnohodnotné rezervní kolo je běžná věc. Je pravda, že vypadá poněkud kuriózně, u mnohých aut je cítit že je auto ,,nahnutý´´, ale za předpokladu, že řidič jede předepsaných 80km/h a nesnaží se rvát do zatáček co to jde, není problém. Takové kolo jsem měl už před lety v Golfovi II, první dojem z jizdy po něm nic moc, ale účel splnilo bez problémů. Trochu ofouklejší kolega to měl na Passátu asi měsíc a jezdil s tím jako čuně a taky nebyl problém. Je to určitě mnohem lepší řešení, než celá opravná sada. Ta pomůže jen v případě, že máte velké štěstí a díra není velká
Problém bych v tom neviděl...máme na fabii na léto 195/55 R15 a takovou i rezervu, tento rozměr, ale nelze podle TP použít na zimní kola, takže na zimu 185/65 R14... ale rezervu mám pořád R15, pokud bych tedy píchnul zimní na předku, asi bych se tomu chvíli věnoval a dal bych to větší kolo na zadek, ušetři to diferenciálu. Proto se smí na dojezdových (menších) kolech jezdit je 80km/h a asi jen 100km vzdálenost nebo kolik na tom je. Problém je v nerovnoměrném zatížení diferenciálu.
doplněno 12.04.14 07:13: Podívám se na to, buď tam je vyloženě napsáno nelze pro M+S a nebo možná jen že to nelze v kombinaci s řetězy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.