Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umírá prodávající auta

Od: rancherka* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám dotaz. Před několika měsíci jsem koupila auto. Prodávající je ve velkém technickém průkazu uveden v mezikolonce. On nedělal na sebe přepis kvůli vysoké ekologické dani. Když jsem od něho auto kupovala, tak jsem kvůli EKO dani nedělala přepis také. Mezi sebou máme písemně kupní smlouvu, já platím pojistku na svoje jméno, ale on na mém přepisu netrval. Vím, že přepis jsem měla udělat do 10 dnů, ale EKO daň je příliš vysoká. Dnes jsem se dozvěděla, že prodávající auta je upoután na lůžko v nemocnici a mám před sebou jen několik dnů života. Zajímá mě, když prodávající umře, co bude s autem? Děkuji za odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x
Nic...auto je v souladu s platnou legislativou Vase,vlastnické vztahy mezi dvema a vice fyz.osobami vymezuje jen a pouze kupní smlouva...takže pokud hodlate auto jen do jezdit dokud pojede není třeba cokoli dělat příští rok k červenci auta v registru ve stadiu poloprevodu zaniknou(budou z registru vyřazena) pokud ale auto hodlate provozovat delší dobu navštivte dotyčného a sepiste si plnou moc k převodu(nemusí byt ani úředně ani notarsky ověřena) a s tou pak na švem úřadě odbor dopravy dotahnete převod na sebe...ale s ekovypalnym...záleží co chcete...v tuto chvíli je jediný možný krok dokončení poloprevodu...
elisek1988*

Tím bych si nebyla tak jistá, Pokud je auto napsáno na majitele jež leží na lůžku, půjde do dědického řízení, kde bude muset nový majitel dokazovat nové nabytí věci - tedy kupní smlouvu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]