Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
shanim "nove" auto a ve vyberu mi zustaly Opel Meriva a Ford Fusion. Chtel bych za to dat tak kolem 150 tis. Mate nekdo zkusenosti s temito vozy? Vic se mi libi Meriva, ale je jich na prodej pomerne malo a je o neco drazsi nez Fusion. Jedna se mi hlavne o porovnani prostoru pro cestujici a zavazadloveho prostoru. Papirove jsou ty auta prostorove hodne podobna, ale pocitove se mi zda Fusion o neco vetsi. Muze mi prosim poradit nekdo kdo ma s temito vozy zkusenosti?
Diky
Pěkný den, co se týče rozměrů, tak je to jednoduché, Meriva je o něco větší, ani tak v délce vozu (delší pouze o cca 3cm), ani v šířce, kde je zase o cca 3cm užší a je o cca 10cm vyšší oproti Fusionu, ale největší rozdíl bude nejspíš v kufru, kde bude rozdíl v desítkách litrů a také v rozvoru náprav, kde je rozdíl, ve prospěch Merivi, cca 15cm, což by mělo znamenat o něco málo více prostoru uvnitř... do soukromé zprávy jsem Vám poslal ještě nějaké informace, kdyžtak na to mrkněte...
V rodině byla obě auta. Obě jsou slušná, ale benzínový Fusion mi připadal prostornější a trochu víc jako "normální solidní auto". Meriva měla 1,7 diesel. Ten po čase selhal a skončil jako neopravitelný. Interiér mi u ní nikdy moc nesedl.
Meriva měla 1,7 diesel. Ten po čase selhal a skončil jako neopravitelný.
Ano, takové jsou i mé zkušenosti s Opely. Snad jediný solidní Opel byly Omegy z roků okolo 1995, protože ty měly motory z baworáků.
Fusion je v podstatě zvýšená Fiesta, na rodinu mi tedy přijde vhodnější spíše C-Max, rozhodně ma o dost lepší podvozek a lépe sedí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.