Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinny ručení

Od: borovice* odpovědí: 13 změna:

dobry den,manžel mi koupil auto ale já ho nechtěla,tak 3měsíce stálo na zahradě ani jsme ho nepřihlásily jenom jsem byla ve vodhlašce a pak se prodalo ale pan si to na sebe nepřihlásil,ale na uřadu jsem jako majitel pořád já,ted chodí pokuty od policie na mě,pořád posílám kupní smlouvu,ale nevím jak je to s povinnym ručením za ty 3 měsíce,je to uz 2 roky a nikdo se neozval.prosím poradte,dekuji svitáková

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dneska je krásný den, již dva kolegové mne pochválili.

Děkuji Vám, pánové, nestává se to často, že kolega pochválí kolegu.

Paní borovice,

klidně Vám popíšu postup jak se bránit proti čkp, klidně i dokumenty zdarma. Jelikož se vám nikdo neozval za dva roky, domnívám se že se ani neozve. Bylo by dobré se kouknout na stránky a cvične si zadávejte různé datumy a udělejte si předhled, kdy (ne)bylo vozidlo pojištěno. To hodně napoví, třeba již jsou po novém vlastníkovi. Až Vám přijde domů dopis od čkp, tak se ozvěte, klidně i on line.

Ne registru bohužel již nemůžete nic udělat legálně, jedině podvodem a za peníze. Zbytečně vyhozené peníze. Stále bude lepší, když každému dáte kopii smlouvy, že nejste od roku XXXX majitelem vozidla.

Co není jasné, rád dovysvětlím.

doplněno 10.04.14 13:46:

borovice (krásné dřevo a voňavé)

.když jsem ve vodhlašce taknejsem přece vlastníkem vozidla,je to tak,že. Ano je (není) to tak.

,ale když se nikdo nepřihlásí ,tak kdo je vlastníkem. Vlastníka určuje kupní smlouva.

Vysvětlení, vlastníka vozidla určuje výhradně platná smlouva, ať již ústní, či písemná. V žádném případě zápis v registru potažmo v techničáku.

Milan

erikch*
hodnocení

0x
Podobné situace se zde řeší velmi často(zkuste vyhledat CKP...) ale v kostce-pro zákon novou povinnost. MIT uzavřené povinné je rozhodný pojem "provozovat" ne jen vlastnit...Fundované vám poradí Milan Cukrář nabízí i online kontakty a obsirneji poradí(kontakt opět zde v podobných odpovědích)...No a jen poznámka abyste Policii stále dokola nemusela podat kupní smlouvu,elektronicky je odkazte na číslo jednací případu kam jste naposledy ofoc.kup.smlouvu odesilala- tím dostojite své povinnosti součinnosti a ahoj...neotravujte...

bambula*
hodnocení

0x

Dobrý den, dle mého názoru zaplatit od dne koupě do dne prodeje, včetně penále, kopii prodeje zaslat na kancelář pojistitelů, jinak Vás bude obtěžovat pro několik stokorun exekutor.

To Bambula-nesmíte být hned připosraný!A pkd rád platíte zbytečně tak můžete,ale neraďte to druhým!

Dle zákona musí být PR jen u vozidel která jsou provozována.Stačí až se ckp ozve dokázat neprovozování!

Správnou odpověd zde napsal p.Erik ,včetně doporučení na p.Milana-není co dodat!

doplněno 10.04.14 13:35:

To Milan-není co dodat-radíte dobře,mám s tím i osobní zkušenost (s řešením CKP versus neodhlášené auto a nepalcené PR),bez Vaší rady ,pže tenkráte jsem o Poraďte nevěděl.

borovice*
hodnocení

dekuji za rady,na čkp podle spz po dobu vlastnení vozu je povinne zaplacene ,ale chybí tam 6měsícu za noveho majitele,je mozne ze auto ma jinou spz,jde to nejak zjistit,nebo stačí pokazde ukazovat smlouvu,to přece mužu nekde stratit doklady aněkdo si sepíše na mě cokoliv.když jsem ve vodhlašce taknejsem přece vlastníkem vozidla,je to tak,že.,ale když se nikdo nepřihlásí ,tak kdo je vlastníkem.

no*
hodnocení

0x

Tak to máte blbé. Jděte na policii, podejte trestní oznámení na jména uvedené v kupní smlouvě. Sice se nic moc nestane, ale ušetříte si do budoucna dost problémů. Měla byste se i zajímat, zda vám zbyly na řidičáku nějaké body (to zjistíte na poště).

k2

Muzu se zeptat, jake konkretni TO by to melo byt?

Proč na policii? Poslední jméno je Tazatelky,ta je v odhlášce! takže by musela TO podat sama na sebe že auto nedohlásila ! A rpoč by měla kontrolovat,zda ji zbyly na řidičáku nejaké body?
Já jezdím již od doby zavedení bodového hodnocení bez bodu a ještě jsem problé ,že nemám body neměl!

PS Kdy koněčně už někteří ... pochopíte že body se neberou ale za pestupky se dávají!

Dobrý den no,

přestože píšete nesmysl, nesděluji nikomu, že jste dal špatnou odpověď.

stezach*

no ty jsi ale dobrodinec :)

borovice*
hodnocení

co je TO,JAKO AUTO

k2

Pokud reagujete na mne, tak TO=Trestni Oznameni, vzhledem k tomu, ze jsem dotaz smeroval na "no", tak ten doufam pochopil a stale (marne) hleda...

buss
hodnocení

0x

A proč jste jej jako kupce na úřadu neuvedli? Proč věříte cizím více než sobě? Mávejte kupní smlouvou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]