Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přísada do oleje na pročištění motoru

Od: bourak15 odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

slyšel jsem, že se prodávají nějaké přísady do motorového oleje (chci do Octavie 1.8 turbo), který motor pročistí, dává se do motoru tak cca 200km před výměnou a potom se olej vymění a s ním i usazeniny z motoru?

Je něco takového opravdu v prodeji? Nic jsem nenašel..

Pokud ano, je to opravdu prospěšná věc pro motor? Neopotřebuji ho tak více? Je to staré auto 11 let a má najeto 250tis..

Doporučíte mi nějakou značku? Děkuji za každou radu.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

nikdy sem do motoru na pročištění nic nedával pokud pravidelně měníš olej nemá cenu tam cokoliv lejt

hodnocení

1x

zbytečnost dnešní oleje obsahují aditiva které zabranují tvorbě karbonu(rozpouští ho)

avena*
hodnocení

0x

Dobrý deň

Mám Nissan a najazdených 300 tisíc.

Na prečistenie, doplnenie do oleja a aditívum do nafty používam nanotechnologiu.

Skúste. Pomáha to

janinka123
hodnocení

0x

ahojky! ja jsem nasla: pokud to neni ono, promin :) rikaji tomu Aditiva a udajne je to prisada do oleje:)

stp.heureka.cz/...

http://www.axa-oleje.cz/stp-aditivum-pro-cisteni-motoru

cuca*
hodnocení

0x

Dobry den, pred nekolika lety jsem zacala kupovat u jednoho servisaka autoprodukty liqui molly.

Olej.

Zajima vas zrejme proplach motoru.

Musite ohrat motor na provozní teplotu, nalit proplach, na volnobeh auto nechat bezet cca 10 min. A vypustit.

Kdyz jsme meli jeste stareho renaulta 19, diesela, neprosel emisemi. Udelal nejaky vyplach celeho systemu, asi necim jinym, a emisemi jsme prošli v pohodě.

Vyrobku mají více.

Ovsem, slysela jsem od známého, ze si takto nekdo odrovnal stary diesel, ze si ho nechal proplachnout a pak se rozbil, asi to byl pro to zanesene auto šok :) nejsem technik...

Produkty také zde

To Cuca-in o koze a vy o voze! On se neptal na proplachovací olej ,ale na přísadu do oleje,která se dává pár kilometrů před pravidelnou výměnou k vyčistění motoru!

To tazatel-myslím,že pkd pravidelně měníte olej a filtr tak je to zbytečnost!

avena*
hodnocení

0x

No odpovedí tu bolo viac než dosť.

Najlepšie bude, keď navštívite nejakého domáceho automechanika - lebo Tí " automechanici " zo servisov Vám povedia asi toisté, čo je popísané vyššie. A ten Vám určite povie, čo treba urobiť. Že oleje stoja za p..d ak sú z polska a že ich treba meniť častejšie a keď máte najazdených toľko km koľko máte, tak treba zvýšiť opateru ak nechcete kupovať nové. Že nafta stojí za p..d a podobne.

erikch*
Než do oleje dávat cokoli co rozpustí usazeniny apod.(motor,Čerpadlo oleje a veškeré mazane komponenty pak musí pracovat i s tím pravé rozpustenym bordylkem,což třeba hydrostelum asi moc neprospeje že...) raději pří výměně použijte tzv pruplachovy olej(dává se třeba při sundání hlavy motoru pravé na vyčištění všeho bordylku...to vas motor ocení mnohem vice...

mark21
hodnocení

0x

Dnešní oleje už ale aditiva na čištění obsahují..pokud dodržíš intervaly výměn tak si myslím že úsady ani nemůžou vznikat

bourak15
hodnocení

Dobrý večer,

děkuji za odpověďi, včera jsem se k PC už nedostal...

Bylo tady hodně reakcí na to, že dnešní oleje už aditiva obsahují a také na to, že pokud měníte často, není třeba...jenomže...auto má 11 let a já ho vlastním asi 5 měsíců, takže kde mám jistotu, že byl olej řádně měněn a naopak, podle filtrů atd šlo vidět, že se na auto pěkně dlabalo...

Taky dnešní oleje jsou špičkové, ale před 10ti lety to bylo ještě jiné... takže bych tam rád něco nalil, jen bych raději něco ověřeného no...motor je podle mě pěkně zakarbonovaný, stačilo mi vidět různé podtlakové hadice, které popraskaly a měnil jsem je...průměr hadice, který měl být originálně 1,5cm, byl tak 0,5cm...

V tom případu bych asi raději použil proplachovací olej,pak dobrý olej a snížit třeba proběh!

doplněno 11.04.14 15:35:

Asi jak radí Honza sundat vanu očistit od úsad včetně sacího koše oilčerpadla,zkrácením proběhu místo 10000km na konkrétní olej,najet třeba jen (dle zahumusení soustavy) 5000km a vyměnit další udělat třeba po 7500km a pak již dělat normálně,ale u tak starého auta bych s tím asi takové štráfy nedělal.Vyměnil olej,filtr a hotovo.To auto je stejně dle výrobce po smrti!

bourak15
hodnocení

Děkuji, poptám se na ten proplach olej...ale neodrovnám u tak ojetého aute něco? Třeba ty hydroštely?

Jak myslíte snížit proběh? Děkuji

asd*

Pamatuj si jednu zásadu - do fungujícího stroje se nevrtá. Rychlé uvolnění usazenin může být i konec motoru.

stezach*

takze nam chces rici, ze prodavaji neco co pak rozbije motor? to by prece neproslo kontrolou...logicky...

moto*

Osobně se domnívám, že dnešní komerční oleje nejsou o nic lepší než před 10 lety. Také zásadně také více věřím renomovaným olejářským firmám, než výrobcům různých přísad kteří se na olejovém byznysu také snaží přiživit. Tím nechci samozřejmě tvrdit, že by všechny přípravky byly uplně k ničemu, z velké části je to ale pro "placetbo" efekt, aby majitelé z lásky k motoru se snažili oleje vylepšovat.

Já sám z lásky k motorům žádné přísady nikdy nedávám, raději používám ověřené kvalitní oleje a měním je vždy o něco dříve než bych musel. To stejné leta doporučuji svým zákazníkům a zatim si nikdo nestěžoval.
Jinak předpokládám, že jste po nákupu dal z pečlivosti nový olej, takže bych jej pro jistotu měnil o něco dříve, pro případ že by byl zahumusený z předešlé náplně a pak už bych doporučoval intervaly doporučené výrobcem.

hodnocení

0x
V tvem pripade bych si daval pozor. Pokud to chces proplachovat tak bych zaroven i shodil vanu a vycistil kos

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]