Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké mám zvolit první auto?

Od: bigi* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den

Jaké bych mněl zvolit první auto?
Je mi 17 dělám si řidičák a nevím jaké bych si mněl koupit jako první...:/

Můžete mi poradit? ...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
09.04.14 09:55
hodnocení

6x
Modré.

au1
hodnocení

0x

asi to, na který budeš mít peníze :)

vlasatec*
hodnocení

0x
Záleží kolik máš peněz a kolik km chceš jezdit.

hodnocení

0x

Takové, na jehož pořízení a provoz ti stačí finance a současně kterého ti nebude příliš líto, pokud ho jako začátečník budeš trápit.

Taky záleží na tom, k čemu ti bude - jestli jen k oslňování koček nebo i k praktičtějším věcem (u kabrioletu třeba bicykl na střešní nosič nepřiděláš).

v8e39*
hodnocení

0x

Já jsem měl a ještě mám první auto Toyotu Yaris 99. Dodnes jezdí, žere od 3,8 do 6 l benzínu, záleží na stylu jízdy a taky kolik lidí se veze. Když jsem jezdli sám v létě, nebyl problém jezdit za 4,3. Údržba žádná. Pouze benzín a olej. Jednou kdysi dávno se zpravovala brzda na zadním kole...to je asi věchno na co si vzpomínám. Je to 999 ccm - levná pojistka. Uvnitř je větší než zvenku, 5 lidí se tam taky vleze, jednou jsem v něm převezl i kolo. Rezavý je minimálně a co jsem se díval tak se dá koupit od 20k, hlavně kontrolovat stav než kolik má najeto. Nevýhody jsou asi, že je to ošklivé auto a při jízdě nad 100km/hod je spotřeba dvojnásobná a hodně velký hluk - takže pokud chceš jezdit často dálnice, tak ne. Ale po městě a okolí na naučení a co nejmenší náklady do začátku ideální.

09.04.14 10:13
hodnocení

0x

felcku

pavelll
hodnocení

0x

Já měl první auto ladu :).. pak jsem prostřídal různá auta a zjistil že jsou o ničem a zase jsem se vrátil k ladě ,je to jednoduché díly za hubičku a hlavně to jede a je to kus auta.

Jako první otloukánek ti stačí ta felína za dvacet bude možná i v poměrně v dobrém stavu a opraví ti ji na každým dvoře. Jinak máš za podobnou cenu na výběr Xsaru. Pež.206-306 Fiestu a Seata. Yaríska tu taky dost lidí doporučuje. Vyhnul bych se Clio. tam je drahá výměna řemenů. To už spíš Megána to už vypadá jako dospělý auto pěkně to jezdí ale poměrně dost to rezatí.

hodnocení

0x

První auto má bejt to nebezpečnější, které si jako motorista pořizuješ.

Kup fábii má robusní karoserii, tady ti radí třeba felicii až to někam nedejbože nakouříš, tak, v tom lepším případě přijdeš o nohy,pak budeš celej život litovat že si nedal o 20 tisíc víc.ceny fábii začínají od 35000kč .

doplněno 09.04.14 15:55:

První auto má bejt to nejbezpečnější, které si jako motorista pořizuješ

buss
hodnocení

0x

Neuvádíš, kolik na něj máš, zřejmě je to jedno. Pak se dá vybírat, co se líbí, barva, oblíbená značka... Jinak levné, po STK, naučit se pořádně jezdit a vyhodit, střelit.

joudic*
hodnocení

0x

nejake mensi, co neni zaroven popelnice (napr felicie je predrazena popelnice, nechapu jak si to muze nekdo koupit) ja bych doporucil Ford Fiesta 1.1i jak kvuli spotreby, tak kvuli komfortu pri jizde a razeni

hodnocení

0x

zvol oktávku první generace nákej benzín bud 1,6 74KW nebo 2l v benzín ten je sice kapku žíznivější ale držák ty předfacelivty se daj sehnat ve slušným stavu už do 50litrů

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]