Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autorádio Ford Fiesta

Od: lexi* odpovědí: 6 změna:

Zdravím všechny :)

Mám starší Fiestu, rv. 2001 s originálním rádiem, kterému teď už nefunguje hlasitost. O opravě neuvažuji, jelikož je ještě na kazety :D Nevím dle čeho se orientovat při výběru nového radia, které bude pasovat a sedět. V popisech jednotlivých rádií na eshopech apod. se taky nic nedozvím. Chci se zeptat, jestli můžu spolehlivě zjistit, zda mi vybrané rádio bude pasovat. V autě je na něm taková "maska", takže dle rozměrů rádia to moc nejde. V servisu mi jako nejlepší variantu vybrali rádio za téměř 2.000Kč+něco za montáž, což v konkurenci rádií na eshopech do 1.000Kč není moc výhodné, nicméně pohodlné.

Předem děkuji :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
To máš rádio s čelní deskou ve tvaru skoro čtverce? Já koupil starou fiestu kde je dané obyčejné obdélníkové autoradio a prostor nad ním kde zůstala prázdná díra je zakrytý kouskem plastu v barvě palubky. Radio na šířku normálně pasuje a drží.
lexi*
hodnocení

No vypadá to čtveratě, ale to může dělat jenom ta maska, krytka, rámeček nebo jak to nazvat :) Takže půjde použít jakékoli, jenom upevnit?

Mám čtyřkovou fiestu ty už budeš mít asi pětkovou. Rádia se ale používaly u obou tipů stejný takže ano - bude ti na šířku pasovat každý běžný rádio akorát nad něj budeš muset dát pásek plastu na zakrytí díry. Já si do něj dal nějaký kontrolky a vypínač aby to vypadalo že to tak mám schválně.
doplněno 09.04.14 14:25: Jestli ti ale na původním rádiu vadí jen to že neumí MP3 a ten zvuk je levně opravitelný, tak si k němu kup za stovku až dvě Fm Tranrmiter a máš to vyřešený. Za 150 bude mít i BT takže si přes to v pohodě můžeš pustit muziku z mobilu a nejspíš to bude chodit i jako handsfree Jestli se ti podaří nastavit mobil aby při zapnutým BT bral pro hovor zvuk mikrofon v mobilu.
doplněno 09.04.14 14:27: TRANSMITER chybička se vloudila
lexi*
hodnocení

Nedá se ovládat ani hlasitost, to rádio je celé na odpis teď. Takže výměna je v podstatě jediné řešení, nad tím Transmiterem (jestli to tak je :-D ) jsem taky uvažovala předtím.

olaf71*
hodnocení

0x

originální rádio má velikost 1,5 DIN. takže kup jakékoliv rádio 1 DIN a k tomu redukci, která zakryje hluchý prostor a obsahuje i držák.

kanclservis.cz/...

doplněno 09.04.14 15:45:

ještě bude potřeba pro připojení ISO redukce ford : ahifi.cz/...

lexi*
hodnocení

Děkuji děkuji oběma :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]