Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
nedávno jsem s kolegou řešil tuto variantu zlepšení výkonu. Přeci jen Oktávka 1,6i 74kW na plyn je trochu línější, tak že bych tomu trochu pomohl. Ale to je teď vedlejší. Kolega kdesi slyšel, že motor po chipu se zvýší kW a dokonce sníží i spotřeba. Ale zatím mi nikdo nepotvrdil, zda je to i u plynu. Teoreticky je to možné, ale praktické zkušenosti jsou k nezaplacení. Má někdo zkušenosti s chipem u LPG? vyplatí se to? Díky
mam stejny nazor jako tady : forum.skodahome.cz/...
nema to smysl a jiz vubec ne u LPG , bud rad , ze ti to jede a nemas s LPG problemy. LPG se dava na to abys usetril a ne aby to jezdilo jako formule. Mit 1.8 s turbem tak to pochopim. Ale tady to nema vubec smysl. Pokud chces strelu tak si kup 1.9TDI nebo tu 1.8T ale ta papa jak svina.
Jezdím služebně Octávkou 1.6 - momentálně mám už druhou ,,plynovku´´, tu první mi zbořili, ale pokud je LPG udělán dobře, tak není znát rozdíl mezi jízdou na plyn a na benzín. No a jestli je línější - no je to benzín, takže brutál zátah z volnoběhu se nekoná, ale zase to má 100 kobyl, takže to lenoch úplně taky není - a to jezdím s tak zatíženou Octávkou, že jsem musel měnit zadní péra za silnější. Je to ale věc vkusu každého soudruha - je jasné, že ,,ereso´´jede líp, ale je to vždy něco za něco - nejen že je mnohem dražší, ale taky žere ,,trošku´´ víc.
Shrnuto - čipovat to podle mě nemá cenu, trhač asfaltu to nikdy nebude. Pokud Vám tak záleží na výkonu, kupte si silnější káru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.