Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motorový olej Castrol 0W-30

Od: olaf71* odpovědí: 8 změna:

je mi líto nechat bez využití motor.olej Castrol Edge 0W-30. mohl bych ho nalít do Fordu Focus I. 1,6 16V?

normálně měním po 5 tis.km Castrol Edge 5W-30

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

yt5mo
hodnocení

2x

Vyměňovat olej v tomto případě po 5tis je kravina. Jenže @olaf71 najezdí pár kilometrů kolem komína, takže se nic neděje.

olaf71*
hodnocení

proč je kravina měnit olej po 5 tis.? s tím komínem jsem to nepochopil, tak mi to můžeš eventuelně popsat.

okolo komína značí ježdění na krátkých trasách

a k tomu oleji měnil bych po 10 tisících těch 5 mi připadá jako plýtvání penězma i když motor tě má asi rád že si ho tak hýčkáš *smich*

olaf71*
hodnocení

mě nejspíš velmi dobře zná, když ví o tom, že jezdím kolem komína. měnit olej 2-3 krát za rok, je rozhodně levnější varianta, než jiné záliby, které jsou například mě cizí.

yt5mo

Myslel jsem to tak, že kdyby jsi auto více využíval třeba jako já, tak by jsi musel olej měnit každý měsíc. A to toho ještě moc nenajezdím. Kamarád najezdí min. 2x tolik co já a to by už olej měnil každých 14dní. Proto to přirovnání kolem komínu. Kdyby jsi totiž najezdil třeba 50tis za rok, tak tak neblbneš a normálně jezdíš. :)

erikch*
hodnocení

1x
Do benzinu bych se toho nebál...
olaf71*
hodnocení

jde mi o to, jestli je lepší. nemusím ho tam dávat nutně. 5W-30tky mám mraky

hodnocení

1x

jo v klidu a nerozmazluj ten motor výměna po 5000km?Není to zbytečnost?Když tak my ten vyjetý pošli já na něho ještě něco ujedu :-D já leji formuli a měním po 15- 16tis km.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]