Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklamace ojetého vozidla do 6 měsíců

Od: michal79 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, koupili jsme dne 18.11.2013 ojetý vůz Škoda octavia combi 1,6 TDI r.v.2010 najeto 189 000km, koupeno v bazaru, dovezeno z D. Dne 25.3.2014 (najeto 196 000km) jsme si chtěli pustit klimatizaci a vůbec nechladila. Nejdřív jsme si dali doplnit medium do systému (bylo tam dost) a pořad nic. Dne 3.4.2014 jsme zajeli do autorizovaného servisu Škoda a tam nám řekli že je špatný kompresor klimatizace. Nový kompresor 10 312,-Kč + cca 2000,-Kč práce. S potvrzením servisu jsme 4.4.2014 navštívili autobazar, a tam nám řekli že to pozjištuje a dá nám vědět. Ten den odpoledne volal a říkal že kompresor sežene za 7 500,-Kč ale musíme ho zaplatit a práce bude zdarma. Na to jsem nepřistoupil a že to chci v rámci záruky zdarma celý. Pán mi řekl že se musí zeptat majitele bazaru a že se další týden ozve. Chtěl bych se zeptat jak mám postupovat v případe že reklamaci neuzná a jaké mám práva. Moc děkuji za odpověď a radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

1x
Upřímné nic moc,pokud není v k.smlouvě uvedeno "vadný kompresor"...těžko s dokazete,ze prodejce "věděl a zatajil"...podobné situace jsou v reálu spis o umění komunikace a konsensu...presto držím palce
ac5xy

Není důležité jestli o tom prodejce věděl či ne. Je pouze důležité, jestli vada byla v den prodeje a prodejce na ní neupozornil a není to vada běžná opotřebením.

erikch*
- není to důležité,ale prokázání(důkazní břemeno jde za zalujicim) ano...a to je spousta času,peněz (zn.posudek podání žaloby atd.) a hlavně v Čechách s nejistým výsledkem...cena případného sporu minimalne deseti-nasobne převyšuje cenu kompresoru(pokud je problém vůbec v kompresoru...)...

hodnocení

1x

Nevím, ale není náhodou teoretická životnost toho kompresoru 200000 km?

zaruka
hodnocení

0x

Pokud koupeno v bazaru D a dovezeno sem, tak se to řídí jejich zákony. Pokud dovezeno z D a tady zprostředkován prodej, tak se to potom řídí našimi zákony.

hodnocení

0x
Hodne stesti, u auta co ma ojete 200tisic km se muze rozsypat jiz vse. Takze mozna se uvidite u soudu a za nake ty 2-3roky vam ta klima mozna pojede. Jinak jde hlavne o to co je ve smlouve.

buss
hodnocení

0x

Ptáte se na práva, ale nepíšete, zda a jak dlouho to klimatizovalo. Otázka je, zda byla vada v době převzetí vozidla. Nemluvte o reklamaci, ale o odpovědnosti za vady. Kupovali jste za účinnosti starého OZ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]