Nejste přihlášen/a.
Ahoj Je mi 14 let a miluju motorky a protože nemohu ještě jezdit po silnici, chtěla bych se zeptat, jestli by šlo si koupit nějakou levnou terénní motorku a jezdit třeba na louce, nebo lesních cestách
Doteď jsem jezdila jako spolujezdec a nemám žádné skušenosti s řízením takovýchto strojů :P :D
Dyštak mi dejte nějaké rady a tak, budu ráda
)
Rozjíždět cizí pozemky, hlavně louky kroskou je svinstvo, to především. Stejně tak jezdit po lese a dělat tam hluk a bordel. Říkám to raději dopředu, starousedlíci mají potom tendenci otravné terénní jezdce řešit třeba ostnatým drátem...
Musíš napsat, co považuješ za levnou motorku - do kolika peněz chceš jít. Zkus se podívat na motoinzerce.cz a motorkari.cz sekci bazar. Omezíš cenu a můžeš hledat. Platí, že technicky lepší stroj za míň peněz je vždy v horším stavu. Motorka v krosu dostává hrozně zabrat, to co se prodává bývá často úplně na odpis - málokdo prodá nevylítanou krosku do které se ještě nemusí moc sypat. Spíš každý prodává, až začně ztrácet výkon, je hlučnější, žere olej, tzn. motor před smrtí. Kroska ale není jen o motoru - důležité jsou plně funkční tlumiče a v pořádku ložiska.
Takže konkrétně do 10000 seženeš nějakou krosku vyrobenou ze staré Jawy, ČZ. Možná i nějaký Simson by ti mohl pro začátek stačit. Od této hranice jdou sehnat už japonské krosky, ale budou na tom špatně. Třeba brácha sehnal nějakou Hondu CR 250 za 15, ale nic moc, plno věcí musel měnit. Zajel bych se podívat třeba na tuto: motoinzerce.cz/... To by mohl být solidně ostrý dvoutakt. Záleží ale hodně na stavu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.