Nejste přihlášen/a.
Rádcové znalci tuzemské značky,jakou motorizaci byste doproručili u Okty,ropu či benál?
Týdenní nájezd cca 400km.
Já mám sice jasno o svém budoucím autě i motorizaci,ale kolega si chce koupit Oktu,má sice vyhlédnutou (asi starší,pravděpodobně 1.generace),ale ptal se mne co bych mu doporučil či jestli se v nich vyznám.Neee neznám ještě tak staré škůdky 105... ale novější od Fa už ne.Asi bych mu doporučil spíše 1,9TD.Co jsem mu ale doporučil tutově ať si vezme min.automechanika,nejlépe nějakého znalce daného typu.
máme v rodině 1.9 tdi,1,6 74kw benzín i 1,8Turbo benzín vše oktávie kombi 1
za mě 1,9tdi 81kw to že se nevyplatí jak najedeš mín ja 20000km ročně je blbost já najedu ročně mezi 10-15tisíci spotřeba okolo komína 6l na 100km dálky svižněji 5,5l na 100km
ta 1,6ka jazdí do těch 8.5l na 100km okolo komína a dálku do 7,5l na 100km
a ta 1,8ka v turbo benzínu to je letec okolo komína i 9,5l na 100km dálka když se neblbne tak kolem 7.5-8l na 100km ale pomalu stim jezdit nejde
s autama nejsou žádné zásadní problémy dá se říct že de jen o běžnou ůdržbu
Také bych doporučil 1.9TDi nebo 1.8T (benzín).
1.6 bych moc nechtěl...
Jinak u 1.9TDi se často zapečou vstřikovače a blbě se mění, jinak je to super motor. 1.8T bezín zase dost dobře jede a supr akceleruje i do kopců (snadné předjíždění). Je to supr formule
Ze prej formule:D:D kazdy benzinak s turbem leti jak strela pokud nema 2 tuny. takze je jasny,ze s lehkym autem jako je vochvavka cvici slusne.,ale ta spotreba neni skoro,ale je 2x vetsi a to vic jak 2x. s TDIckem se da jezdit takrka porad do 5 litru.pres 6 to proste nezere pokud je vse OK,ale 1,8 T zacina na 9 litrech a konci nekde na 15. za 7 s tim jezdit opravdu nejde jako se zminenou 1,6stkou. nejspolehlivejsi motor 1,6 55kw je bohuzel slabej,ale drzak a spotreba jde na 8 litrech udrzet.
jinak octavia skvela volba,protoze na to sezenes naprosto vse a za pusu. proti fabii daleko levnejsi dily je to takova novejsi felina. nesrovantelne s zadnym zahranicnim autem pokud neberem vpotaz nejaky punto MK1,kde stoji vse tak jako na felinu nekdy i mene.
dale diagnostiku si udelas s kabelem za 250 kc nebo na kolik uz to kleslo.
nevyhoda je,ze pekny nezhnily kousek zacina na 50 tis a konci na hranici 150 tis.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.