Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicia žere olej a vodu - těsnění pod hlavou?

Od: kanlux odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

na moji felicii 1.3 MPI 50kw. LPG, mi během 2000km olej mezi ryskama klesnul o 2/3 a voda z nádobky mi zmizela už kompletně dvakrát. Tipuju to na těsnění pod hlavou, ale auto nijak nekouří a jede v pohodě. Dále se mi neustále tvoří emulze pod víčkem a to jezdím denně jen trasu 25 km tam a 25 zpět. Takže žádné krátké trasy. Je to na 100% těsnění? Vodu v oleji nemám a ani naopak. Děkujiii

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nemusí být ani voda v oleji, ani naopak. Stačí aby bylo těsnění poškozené u 4.válce kde je v těsné blízkosti olejový kanálek a voda. Píst si při pohybu dolů může vodu nasávat. Navíc voda i olej jsou pod tlakem, takže pak už nic nebrání tomu, aby se obojí ztrácelo a nikde se neobjevovalo. Olej se spálí, voda odpaří. Záleží na stavu motoru. Po rozebrání to chce kontrolu, jestli nejsou "utopený" vložky válců, tedy zde použitý výraz utopený znamená, jestli nejsou pod úrovní bloku motoru. Je tam předepsaný přesah "nad blok" 0,07 až 0,13 mm přičemž vzájemný rozdíl nemá být větší než 0,04 mm. V tom případě, když toto neodpovídá, musí vložky ven a podložit měděnými kroužky, což už je skoro celá rozborka-sborka motoru. Tyto kroužky mohou být někdy "sežraný" od nemrznoucí kapaliny. Bohužel konstrukce je taková, že se tam tvoří jakýsi galvanický článek, protože se stýkají různé kovy. Tak to hnije.

Takže pokud nejsou vložky správně nastavené, nové těsnění nepomůže a nebo jen na chvíli. Důležitý je rovněž stav hlavy, tedy rovnost v toleranci, či jestli do ní nejsou vyžraný díry.

Felicia žere olej a vodu - těsnění pod hlavou?

hodnocení

0x

Může bý i prasklá hlava (většinou poblíž výfukového kanálu). Při provozu na LPG se to občas stává.

sirtnt
hodnocení

0x
Dekuji za odpovedi :) nejak jsem pozapomenul odpovědět. Dneska jsem od doliti vody ujel asi 500km a voda nikde! Kouknu pod vicko a to bylo plne emulze a to jsem ho pred par dny utrel. Bylo doopravdy plne az po okraj. Pri zbezne kontrole oleje mam pocit ze v nem zacina byt voda. Takze v pondělí servis. Kolik si asi vezme slusny servis za vymenu vcetne srovnani hlavy a naplni? A jak dlouho to asi bude trvat?

Bude to určitě více jak je hodnota vašeho vozu . :(

sirtnt
hodnocení

Nooo určitě to nebude přes 20 tisíc... :)

Tažné, LPG po revizi a téměř bez koroze...

sirtnt
hodnocení

Tak oprava stála 3300 :)

Těsnění bylo prasklé u 4tého válce.

Tak sláva ať slouží , já už to morálně nevydržel a minulý týden jsem feldu to autíčko z vystřihovánky z ABC odvezl po 14 letech do šrotu dostal jsem 1200,- to mi zaplatilo přihlášení novějšího a teď budu chvíli klidnější že mě nějakej 18 letý ribízek v A3 nenasune na zadní sedačky za manželkou se synkem při bouračce k čemuž se felda nabízí *jasne*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]