Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojeni sireny k autobaterii

Od: shenor odpovědí: 18 změna:
Dobry den,
Jak mam zapojit sirenu na fotce k autobaterii?
Jsem laik.
Dekuji

Zapojeni sireny k autobaterii
Zapojeni sireny k autobaterii #2

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

foo*
hodnocení

0x

černý někam ke kastli a ten druhý k alarmu

hodnocení

0x

k autobaterii? červený na + a černý na -

jen pokud to budeš zkoušet doma, nacpi do toho hadru a otoč postav na koberec "zvukovodem" dolů, jinak se z té hlasitosti po*reš *smich*

shenor
hodnocení

A to jen pripojim ty draty k baterce tak jak jsou? Zadnou koncovku nebo tak neco? A cerny teda na minus nebo na kostru?
foo*

Proč na baterku? Bude to furt řvát. Jinak mínus nebo kostra, toje fuk, kabel z mínusu vede na kostru.

shenor
hodnocení

To neni sirena k alarmu je to jako megafon/ruzne zvuky
foo*

No, ale i tak, pokud sirénu samotnou hodíte na baterku tak bude řvát bez přestání.Neni k tomu nějaký modul nebo něco?

shenor
hodnocení

Ano je k tomu jeste kabel k ovladaci do kabiny
foo*

Tak pak ta siréna musí být zapojena přes ten ovladač.

shenor
hodnocení

To tezko je to jako mikrofon s tlacitky -> dlouhy kabel k sirene.
Ze sireny vedou dva 15cm kabely cerveny a cerny +ten dlooouhy kabel k mikrofonu. Kdyztak jeste vyfotim.
Jen mi je divne, ze bych ty dratky JEN pripojil k baterce bez nejakych koncovek..jen odpojit kabely od baterky a nasadit to k nim a zapojit? Dekuji
foo*

Tak pokud jeto takhle a ten dlouhý kabel je k siréně na pevno tak stačí jen hodit ty dva vodiče na baterku. Stačí povolit svorky baterie a jak jsou na těch svorkách matice, tak namotat vodiče pod ně.A ten minus pól může být jak na baterce tak i na kastli.

hodnocení

0x

záleží na tom co od toho čekáš pokud jí chceš jen vyzkoušet jestli chodí tak plus baterie červená mínus baterie černá

pokud bys jí chtěl napojit ke svýmu alarmu tak záleží na tom jakým polem je z alarmu siréna ovládána pokud plusem tak červenej na drát od alarmu a černej kostra a pokud mínusem tak červenej plus baterie nejlépe přes nákou pojistku dal bych 3A a černej na drát z alarmu

no a pokud si chceš občas jen na někoho houknout tak černej kostra a červenej propojíš přez náký tlačítko na plus 12V a pokad bys to cpal přímo na baterii tak opět přes 3A pojistku

skodaoctavia2
Zdravím já osobně ji používám na vícero autech a když jsem jezdil na záchranné tak jsem to měl i na sanitě ale jak říkají také jsem toél přez pojistku a napojený to bylo v motorovém prostoru jak jsou pojistky na spínačce pokud jsem vyndal klíče ze zapalování tak to nefungovalo a tudíž nevyvíjí baterku to je jen moje zkušenos.

shenor
hodnocení

Dobry vecer, dal jsem to tam.
Mohu to nechat takhle?
Natvrdo jsem to dal k tem svorkam.
Nemuze se nic stat? Diky
Zapojeni sireny k autobaterii #3
Zapojeni sireny k autobaterii #4
shenor
03.12.13 09:23
hodnocení

?

na ten plusovej drát bych dal pro jistotu 3A pojistku at je to jištěný proti skratu ovšem pokud jí jen zkoušíš a nebude tam nastálo tak to ničemu nevadí

zabu
hodnocení

0x

V tomhle pouzdře mohou být tři různé věci. Buď je to jen dynamický reproduktor, nebo je v ní destička s elektronikou, pak to může být siréna, říká se jí bůhvíproč Kojak, nebo v tom může být Jablotronní autoalarm, myslím že se to označovalo, nejsem si jistý, CA-01. Ten měl ale víc drátů ven.
Aby to nebylo tak jednoduchý, tak v tom může být ještě jakýkoliv amatérský bastl, neznámého původu. Tak než to připojíš, tak to rozšroubuj, a podívej se dovnitř. Kam ty dráty vedou, a co je vevnitř.

hodnocení

0x

Myslím, že by bylo vhodné otočit tu sirénu a vyfotografovat, případně jen opsat data na štítku, který by tam měl být...

a věnujme pozornost i tomu (zřejmě dvojžilovému) plochému kablíku na obrázku. Červený a černý budou plus a mínus, ten plochý předpokládám ovládací...

přesně tak ,ten plochy je ovladaci - vysilačka.

Ono to neni alarm ,je to jen sranda s ruznyma zvukama.

Piše se tam, že se to ma pouze připojit k baterce,ale jak uživatel tak i ja mame obavy,zda to třeba nebude žrat baterku anebo něco to neprovede...

Takže asi nejlepe jak se psalo vyše - dat na + pojistku A3?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]