Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felda přestala jet

Od: mark21 odpovědí: 10 změna:

Ahoj,měl bych docela naléhavou otázku,dneska jsem jel a felda 1,3 MPi 99 z ničeho nic za jízdy zhasla a už jsem s tím nic neudělal. Otáčkoměr spadl na nulu a auto prostě zastavilo. Startér normálně silně točí ale motor prostě nechytne,ani nemá snahu.

Nevíte někdo čím by to mohlo být?, Prošel jsem všechny kabely,čerpadlo vrčí,žádná kontrolka nesvítí...svíčky se zdají cítit benzínem

Díky moc

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

Snimac otacek, zapalovaci lista?

mark21
hodnocení

Jde nějak poznat že to je špatný?

host*
hodnocení

0x

Nevím jak je to u Felicie, u Favorita je elektronické zapalování - taková nízká plechová krabička, občas původcem právě takovéto poruchy. Podle popisu v knížce se to dá vyzkoušet jestli to hází jiskru. Když ne, je to prý závada této krabičky. Bezpečnost práce: kabel držet za izolovanou část v kleštičkách s izolačními rukojeťmi a ještě v suchých kožených rukavicích.

Počkejte si na rady zkušenějších rádců, než jsem já.

1.3 MPi má zapalovací lištu

hodnocení

0x

typ bych Halův senzor -to čidlo na vrchu převodovky

co VAG-ten by možná něco prozradil

gumidek*

Co jsem se setkal s SPi Bosch a MPi Simos 2P Siemens, tak Hall u zastaveného motoru vždy hlásí chybu - nedostává signál a je v seznamu závad jako kdyby byl špatný.

Neukazuje to jen u rozběhnutého motoru na volnoběhu a při jízdě.

doplněno 03.04.14 07:51:

: Tak to se omlouvám za klamavou informaci. Na jedné Feldě to měl kolega asi jako sporadickou chybu, takže jsem to bral jako normální (podobně jakou SPi). Díky ;)

er5wipe

Ano. SPi Bosch hlásí u zastaveného motoru chybu snímače otáček(hall) . Ale Siemens Simos 2P to v závadách 100% nemá.

mark21
hodnocení

Tak nastal prudký zvrat...felda stejně záhadně jak chcípla,tak před chvilkou zase chytla. Motor přede jak kdyby se ani nic nestalo

Zítra to vezmu na diagnostiku,ať vím co je špatné

mark21
hodnocení

Dnes jsem byl na diagnostice a mechanik říká že to je hall snímač,že to tam háže nějakou sporadickou chybu a že ty příznaky tomu odpovídají.je to možné?

Ono originální hall stojí kolem 800 tak se radši ptám

martinhajek*
Samozřejmě že je to možné.
Často pomůže snímač otáček vyndat a očistit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]