Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia elektrika ve dveřích

Od: martinjuricek odpovědí: 9 změna:

Zdravím kolegové,

sšiml jsem si, že mi nefunguje centrál, prakticky nic na předních dveřích u řidiče. Při zkoumání, co by to mohlo být jsem si všiml, že mám pár zlomených drátů ve dvěřích, tedy mezi dveřma a palubkou v tý gumový přechodce. Poradíme mi, jak to co nejlépe opravit? Mám strach, že bych tam dal nějaké kabelové spojky a po nějaké době by se zase rozdělili. A tahat znova kabel se mi taky nechce, páč ani nevím odkud kam. Nebo je lepší použít nějakou svorkovnici? Díky za nápady, jak z toho vybruslit Díky

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

já nastavuju kusem drátu přerušený kabel pájením a dávám do smrštovací bužírky

pokud je jich přerušenejch povícero spojujeme tak aby souhlasila barva drátu

doplněno 31.03.14 12:13:

tak si ten spoj posuneš do míst kde ti vadit nebude a izolačkou přichytíš ke svazku proto to nastavuju kusem drátu *palec*

martinjuricek
hodnocení

Díky, taky dobrý nápad ale zrovna v tom místě by ten spoj dostal pořádně počoudit

betaraybill*
hodnocení

0x

Nejlepší je natáhnout nový kabel což nechcete slyšet. Další radou je pak spájet přerušené kabely

martinjuricek
hodnocení

to pájení bylo taky na pořadu dne, ale v kloubu by to nebylo vončo a zas by to prasklo. Je to tam docela namáhaný a ty drátky docela trpí. Proto jsem si říkal spíš o nějaké svorkovnici, která by to dokázala udržet . Ale nakonec asik budu muset všechny drázky vyměnit a to bude na dlouho :-D

elektrika
hodnocení

0x

Podle mého by ve Vašem případě bylo ideální navštívit autoelektrikáře aby se Vám na to podíval, řekl co a jak. Třeba to ani není ono a Vy jen zbytečně uděláte práci o které nic nevíte. Stejně tak si to od něj nebo od jiného autoelektrikáře nechte odborně opravit, jestli nechcete, aby Vám auto vyhořelo, kort když sám říkáte, že vůbec nevíte co a kam. ;) Hodně štěstí.

k2

Proc by melo auto horet?

martinjuricek
hodnocení

No nechci se v tom šťárat a hledat, kam ten přerušený kabel vede( ve dveřích vím, druhý konec netuším). Navíc když je kabel přerušený (tedy na 2 části) poznám i bez nějakého odborníka :) Jen bych chtěl vědět, jestli náhodou neexistuje lepší řešení než tahat znova kabely.

erikch*

ta průchodka ve dveřích je jen určitou viditelnou částí,ale-kabeláž vede pod plasty a palubkou po sloupku(kde jsou konektory) a na druhé straně podobně ke konektorům ŘJ(centrál,okna,zrcátka atd.)...když sundáte tapec dveří a odplastujete po palubkou plyst.kryty A sloupku,uvidíte celou předmětnou kabeláž(ve své kráse...:))...nechá se to řešit protažením nových částí kabelů(jde o tu průchodku dveře-sloupek,kde to fakt dostává počudit) a napojením na stávající podle jednotlivé barvy drátů přes mechanické elektrospojky-takový nacvakávačky)...

martinjuricek
hodnocení

Díky, asi mě nezbyde nic jiného než to takhle pořešit. Kolik metrů si mám přibližně koupit drátů? :) abych to pak nezkonil. myslím že 5m od barvy by mohlo stačit ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]