Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám Škoda Fabia I., 1.2 htp, rv. 2005, combi. Začlo mě blbnout stahování elektrických předních okének. Ty zadní mám na kličku. Stalo se mi, že přední okénka zůstaly viset v mezi poloze zhruba ve třech čtvrtinách výšky okna. Jsou tedy teď otevřená. Dají se ručně vytáhnout nahoru a tak je zavřít? Nespadnou opět zpět dolů? Jsem na cestách. Do servisu momentálně nemůžu. Myslím tím, zda se dají okénka normálně chytnout do rukou a vytáhnout je nahoru. Zkoušel jsem to a nehnou se a nechci to moc rvát silou, abych tam něco nezk..vil ještě víc.
Dík.
Chcete jednoduchou nebo složitou odpověď?
Jednoduchá: Ne
Složitá: Jedině sundat tapec ze dveří a odpojit sklo od stahovačky a motorku a sklo následně vytáhnout, ale je nutné ho zajistit takže buď do dveří třeba nějaký klacek nebo shora oblepit izolačkou. Jinak sletí dolů.
Jen tak to tahat nepomůže a nepůjde.
Těmi odpověďmi neřeším to proč to tak blbne. Nevím jestli na to má fábie nějakou jednotku či jak to vůbec funguje. Jako pokud jste zručný a máte určitou dílenskou možnost jde třeba sundat ten tapec najít konektor do motorku a odpojit ho a rovnou z baterky přivést plus a mínus. Tím zároveň můžete prověřit jestli je to motorkem nebo někde po cestě kabeláži či nějakou jednotkou
bohužel stahovačka u Fabií(je jedno zda mechanická či elektrická) je přinýtovaná na tom vnitřním plechu(ofic.je to výztuha při nárazu) a bohužel velmi často zlobí ta černá plastová kostka (řj) oken,centrálu,zrcátek atd.)...ale může to být i mechanikou táhel(lanko a jeho uchycení)-chce to rozhodit a zjistit...jinak na cestách s tím neuděláte víc než že se "pomodlíte" aby ještě nějaký ten den(než budete mít čas) nepršelo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.