Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypínač u řadící páky Felície

Od: jura32* odpovědí: 10 změna:

Zdravím,měl bych dotaz našel jsem ve feldě tento vypínač, je blízko řadící páky, je přišroubovaný na panelu, který je přichycen k podlaze ,vedou od něj dva červený drátky, zajímalo by mě k čemu to je?Děkuji za odpověd.

re75pect.rajce.idnes.cz/...

doplněno 30.03.14 17:17:

když je motor spuštěný a přepnu vypínač tak má motor tendenci zhasnout,a když vrátím zpět tak se zvýší otáčky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

viděl bych to na tajnej vypinač zabranuje krádeži vozu

koukni kam vedou dráty a kde sou napojený

doplněno 30.03.14 18:17:

nevede to třeba ke spínačce? že by se tim přerušilo startování?

jura32*
hodnocení

to jsme právě hledali ale k nádrži to nevedlo.

tesyk*

K nezprovoznění auta nemusíte jenom přerušit přívod k palivovému čerpadlu. Možností jsou spousty, třeba zkratovat kondenzátor u přerušovače, nebo přerušit napájení k zapal. cívce...

tesyk*
hodnocení

1x

To vypadá na skrytý vypínač proti nastartování.

hodnocení

1x

Dráty vedou dozadu, takže ke spínačce ani přímo k motoru to nebude. Viděl bych to opravdu na rozpojení přívodu k čerpadlu, tomu by odpovídalo to chování, benzín nemá dostatečný tlak, ale motor ještě chvíli jakžtakž běží. Zkuste nechat vypnuté déle, nebo po delším stání vypnout a zkusit startovat, nebo stačí jen přepnout klíček do polohy "1" jestli uslyšíte čerpadlo.

Jinak umístění je zajímavé a opravdu dobré, tam by asi málokdo hledal *palec*

doplněno 30.03.14 21:57:

nemusí to vést přímo až k čerpadlu, může to být napojené na původní kabel už někde po cestě, takže žádná úprava při pohledu na čerpadlo vidět být nemusí :)

já bych odpojil baterku, vzal multimetr a "propískal" s konektorem čerpadla, pak bude naprosto jasno ;)

k2
hodnocení

0x

Tezko rici, original z fabriky to tam byt nema, takze dodelavka nejakeho lidoveho kutila (cemuz odpovida i spojeni cokoladou).

cobrak*
hodnocení

0x

To je nějakej samo-domo dodělák :) Je to přepínací evidentně a je to z manuálního ovladače zrcátka :) Možná je to něco s tažným zařízením? Nebo možná centrál? Těžko říct, ale určitě to pojede i bez toho, protože z výroby to tam není ;)

gumidek*

...Je to přepínací evidentně a je to z manuálního ovladače zrcátka...

Tak to určitě není. Jedná se o běžný přepínač, který se používal skoro na všech lampičkách, větrácích a Tesla výrobcích z dob 80 - 90 léta. Se škodovkama to nemá co dělat :)

K dotazu. Těžko říct, co odpojuje. Určitě to bude něco jako skrytý imobilizér. Těžko říct, co tím autoelektrikář napojil/rozpojil. Šel bych po drátech.

Každopádně je to výborná schovka a moc se mi líbí. Tam by to někdo těžko hledal :)

Přepínač se dá dodnes sehnat:

elima.cz/...

gumid

Kdyby to někdo dle @mikihans chtěl proměřovat, tak na konektoru u čerpadla jsou čerpadlo vnější kontakty (ty dva vnitřní je plovák - reostat na stav paliva).

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Jak tu až napsali kolegové, je to skryté vypínání něčeho, co má bránit odjezdu vozidla. Už je to dávno, co jsem si nechal doplnit na benzínové potrubí elektromagnetický ventil, co měl vypnutím zařídit něco podobného. Ale, byl tak daleko, že auťák šlo stejně nastartovat a odjet s ním asi 300 metrů. Nakonec ten ventil stejně začal propouštět a šel ven a přešel jsem na vypínání toho správného drátu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]