Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na motorce v reflexní bundě

Od: daniell* odpovědí: 10 změna:

Postřeh z provozu když jedete "normálně" oblečení tedy v nepříliš výrazných barvách a řidič si vás všimne ve zpětném zrcátku svůj styl jízdy nemění. Ale ve žluté bundě s reflexnímy pruhy již dost řidičů reaguje jinak - zpomalý a mírně uhnou ke krajnici a pouští před sebe .. ve stejné - zákonem dané rychlosti (cca 80km/h) . Reagujete i vy tak. Myslím že to je kvůli zaměnitelnosti s policistou nebo jinou složkou IZS

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cuca*
hodnocení

1x

At tak nebo ne, clovek si tak ledaskoho vsimne vcas.

Cykliste v reflexnich vestach jsou taky fajn.

Ikdyz to není "COOL" , nekteri cykliste co znám, svatecni by si prece takovou hruzu na sebe nevzali ;)

Takze jako ridicka tento trend vitam *palec*

frame*
hodnocení

0x

Reaguji tak na všechny motorkáře, ať mají reflexní vestu nebo ne - snažím se jim uhnout a většina z nich mi ještě poděkuje. Zaměnitelnost s policií či složkou IZS má určitě velký efekt. V první moment, kdy řidič vidí křiklavý odstín, má v hlavě zafixované, že se něco děje a že má uhnout.

hodnocení

0x

Většina lidí rychle jedoucího motorkáře pustí, ale musí ho vidět. Proto si myslím, že je to především jen proto, že vás díky té vestě vidí. I když to není moc elegantní, tak vesta na motorce je z hlediska bezpečnosti velmi dobrá. (I pro závodníky na motorkách i pro courálisty na skůtrech).

doplněno 29.03.14 14:28:

Ani nutně nemusí jet v daném okamžiku rychle, jen to od něj automaticky očekávám. Proč by si někdo kupoval motorku sportovního typu (chopper je samozřejmě něco jiného), kdyby chtěl jezdit 80.. :)

cobrak*
hodnocení

0x

J8 to neřeším vůbec. Ke všem motorkářům se chovám tak, že jim prostě uhnu. Jedu víc u kraje a bliknu jim, aby jeli a když je to víceproudá silnice a jedu třeba v levém pruhu, protože předjíždím, tak zajedu naopak doleva a bliknu mu doleva, ať jede. Většinou vystrčí nohu, čímž mi poděkuje a je to. Většinou jedu přespisově, takže to, zda je to policajt, či není, prostě neřeším. Pokud je to policajt, uhnu mu úplně stejně. Jinými slovy: Nemám strach z motorkářů v reflexních bundách. Jezdím většinou předpisově a proto se nebojím, když vidím někoho ve svítivém. Je to policajt či není? Neřeším to proto...

hodnocení

0x

Myslím že to je kvůli zaměnitelnosti s policistou nebo jinou složkou IZS

Prdlajs! Myslím že každý soudný řidič auta motorkáři uhne za jediného předpokladu - že ten motorkář dá řidiči šanci, tedy že je dobře viditelný. Není důvod mu neuhnout, motorky mají podstatně lepší poměr kg/kW, takže se s nimi nemá cenu honit a když ho pustím, tak mě jistě nebude zdržovat.

Další věc je ta, že mnoho dnešních motorkářů má pud sbezáchovy blízký nule, takže určitě je pro mě lepší pustit ho před sebe, ať se rozmázne o svodidla či jiné auto než o moje.

olaf71*
hodnocení

0x

pokud motorkáře vidím včas ( je to limitováno rychlostí), tak uhnu a snížím rychlost, protože mě k tomu svojí jízdou stejně donutí. je to sice z jeho strany v rozporu s vyhláškou, ale nebudu zde kázat morálku, ať si případné následky nese sám.

abych neporušil Z1, tak reaguji a ta vesta určitě není na škodu

bbbb
hodnocení

0x

Motorkáře vždy pouštím nebo uhnu ke kraji víc mě serou cyklisté co v noci pustí svítilnu se silným světlem na funkci stroboskop (blikání).Asi nechápou že je určena pro použití ve dne a že můžou oslnovat.

hodnocení

0x

Pro bezpečnost toho moc udělat nemůžou,tímto se zviditelní,nyní dojíždím 30km do práce a pravidelně potkáváme týpky (ne motorkáře,ale cyklisty) jeden ve oranžové vestě a je vidět "na hony daleko" a druhého,postarší pupkáč (asi jako já sám *smich* )který jede v montérkách a šedivé bundě.Tuhle jsem jej skoro smetli nebot nebyl vůbec vidět!

Osobně na kole jsem i v létě odpoledne mrkal zadní červenou mrkačkou.

PS v rámci IZS používá moto mimo PČR i jiná složka? Co vím tak ani hasiči ani záchranka moto nepoužívá,ale možná se pletu!

doplněno 30.03.14 13:27:

To Daniel-mezi IZS patří jen policie,tedy z toho co jste sem umístil a po dobu cca deseti let co jsem měl co do číínění ne s IZS ale přesto jako záchranář jsem se s moto u jiné složky než PČR nesetkal,proto můj dotaz.

daniell*
hodnocení

u nás jen Policie a Vojenská policie a hradní stráží + pár služeb v soukromém sektoru se zvláštním právem přednosti. V zahraničí policie,hasiči i záchranáři.

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Taky se přidám. A taky ty motorkáře pouštím. Jen jsem po šíleném zážitku ostražitější na to, kudy asi chce projet ten motochuj. Jeden mě v serpentinách nad Žel. Brodem podjel v pravé zatáčce zprava a druhej blb mi líznul levý zrcátko helmou z protisměru. Všichni jsme jeli v jednom společném pruhu. Sezona ještě kale nezačala a už kluci perlí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]