Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Baterie kolik má Ampér není to nikde napsané

Od: jyri* odpovědí: 11 změna:

Zdar lidi chci si nacpat na motorku zásuvku 12v ale nevím zda mi to utáhne baterka jelikož na ní nejsou napsané ampéry zde přikládám foto baterie a pojistkové skříně prosím řekněte utáhne to zásuvku kdyz jí dám na 5 nebo 10 pojistku

Baterie kolik má Ampér není to nikde napsané
Baterie kolik má Ampér není to nikde napsané #2

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinhajek*
hodnocení

2x
Počítám, že na to budeš připojovat max. nabíječku na mobil/navigaci a tak. Takže když tam dáš 5A pojistku, bude to stačit s rezervou. Pokud v ní ale hodláš provozovat cigaretový zapalovač, tak spíše těch 10A.
Jinak autozásuvka je dimenzovaná většinou na 15A, taková pojistka jí jistí ve většině aut.

hodnocení

1x

já tam vidím 12V 6Ah ... tak že to tam napsané je...

solenza*

Také vidím.:)

tesyk*

Hi, já již také, ale na mobilu byla pětka...fakt.

tesyk*
hodnocení

0x

Pro vás je určující ta hodnota 12V/5Ah. Takže teoreticky nová baterka je schopna dávat po dobu 1 hodiny 5 Ampér, nebo 5 hodin 1 Ampéru. Ovšem předpokládám, že většinou budete mít odběr za chodu motoru a pak je určující výkon alternátoru. Záleží na tom, co budete tou zásuvkou napájet a jak moc se to bude dít za běhu/stání motoru.

zajixxx*

No samožejmě dle průřezu vodičů, které vedou od akumulátoru až po zásuvku ( ta má taky určitý max proud.)

radimre*
hodnocení

0x

Napíšu to tak jak jsem to pochopil...Baterie ampéry jako takové nemá...Jak je vidět je 12V a 6Ah z toho vypočítáš 12x6=72W to znamená že je schopna uskladnit 72W (ALE I OTOM BY SE DALO POLEMIZOVAT) Pak jde ještě o max. proud po jistou dobu který je schopna dát např 60A po dobu 10 sec.Ale to by mělo být uvedeno v technickém listu baterie.Takže hledat podle typu na netu.

No a pokud dáváš zásuvku nenapsal jsi k čemu má sloužit...Pokud na externí zařízení tak máš k dispozici 72W,ale poku mám zkušenost z baterieni z mototek při úbytku 1/3 kapacity(cca25W) budeš mít problém nastartovat...Tyto baterie jsou kalibrované jen na nastartování.Externím zařízením říkám NE.

výtka
Upozornění od administrátora 02. 04. 2014 15:24:52
není možné tlačit u svých příspěvků odkaz na svou stránku jako podpis
martinhajek*
Je schopna uskladnit 72Wh. Ovšem pouze teoreticky a pouze při odběru který odpovídá dvacetině kapacity v ampérhodinách - takže při proudu 300mA. To proto, že se nejedná o trakční, ale o startovací akumulátor. Ten má jinou vybíjecí charakteristiku a údaj o kapacitě je jen doplňkový.
doplněno 29.03.14 20:10: Tady si nikdo triko nehoní, protože tu není nikdo, kdo by to měl zapotřebí. Pokud jsi můj příspěvek pochopil jinak, je to TVŮJ problém.
;)
radimre*

Drahý pane nebudem tu polemizovat na vědecké úrovni...na jednoduchou otázku laika co nejpřijatelnější odpověď...Vězte že vím víc nez jsem napsal a nepotřebuji si tady honit triko...

Jenže Vaše znalosti, jednotky i výpočty jsou poněkud nesprávné..

buss
hodnocení

0x

Ale je to tam - 6 Ah. Takže 6 A po dobu hodiny (podle stavu...). Co má baterka vlastně "tahat"?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]