Nejste přihlášen/a.
Zdar lidi chci si nacpat na motorku zásuvku 12v ale nevím zda mi to utáhne baterka jelikož na ní nejsou napsané ampéry zde přikládám foto baterie a pojistkové skříně prosím řekněte utáhne to zásuvku kdyz jí dám na 5 nebo 10 pojistku
Pro vás je určující ta hodnota 12V/5Ah. Takže teoreticky nová baterka je schopna dávat po dobu 1 hodiny 5 Ampér, nebo 5 hodin 1 Ampéru. Ovšem předpokládám, že většinou budete mít odběr za chodu motoru a pak je určující výkon alternátoru. Záleží na tom, co budete tou zásuvkou napájet a jak moc se to bude dít za běhu/stání motoru.
Napíšu to tak jak jsem to pochopil...Baterie ampéry jako takové nemá...Jak je vidět je 12V a 6Ah z toho vypočítáš 12x6=72W to znamená že je schopna uskladnit 72W (ALE I OTOM BY SE DALO POLEMIZOVAT) Pak jde ještě o max. proud po jistou dobu který je schopna dát např 60A po dobu 10 sec.Ale to by mělo být uvedeno v technickém listu baterie.Takže hledat podle typu na netu.
No a pokud dáváš zásuvku nenapsal jsi k čemu má sloužit...Pokud na externí zařízení tak máš k dispozici 72W,ale poku mám zkušenost z baterieni z mototek při úbytku 1/3 kapacity(cca25W) budeš mít problém nastartovat...Tyto baterie jsou kalibrované jen na nastartování.Externím zařízením říkám NE.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.