Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proc chrasti katalyzator octavia combi 98

Od: kailas* odpovědí: 4 změna:

Dobry den,

chrasti mi katalyzator, znamy mechanik poradil trochu do nej opatrne poklepat kladivem, pak to bylo skutecne lepsi, resp. mene to chrasti. Nicmene sem pochopil z ruznych diskuzi, ze se opravit neda, navic koncem roku me cekaji emise, co s tim? Stary se udajne vykupuji za tisice kvuli "vzacnemu materialu uvnitr", novy pry muze stat desetitisice, ale dival sem se napr na auto kelly a tam bych se vesel do 10 000. Pak jeste jsou pry naky univerzalni, nebo koupit na vrakovisti naky...jde mi o to, abych prosel na emisich v listopadu a aby me to stalo samo co nejmene...Je mozne ze by chrastici katalyzator prosel? dekuju moz predem za tipy, rady,navody...

doplněno 29.03.14 19:18:

mate prosim nekdo zkusenosti s chrasticim katalyzatorem, jak ste to resili? dekuju moc predem za odpoved..

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

2x
Katik se časem "rozsype" a uvolněné příčky "vata" atd takhle chrasti...nejdřív před pořizováním jineho zkuste zajed kamkoli na cvičné měření emisi,myslím ze nebude problém... nemá smysl kupovat novy za pětinu hodnoty auta,emise z vašeho vozu nemají globálně sebemenší vliv,a auta celkové všude na světě asi jen 15% což je trošku v rozporu s ekohisterii Bruselu...
kailas*
Děkuju za odpověď, takže nechat být a před stk zajet cvičně na emise, pokud neprojdu tak asi budu muset kúpiť jiný, otázka zda nový originál, prý su i nake univerzální, asi levnější, nebo zajít na vrakoviste. Jak poznám na vrakovisti že se mě nevysype po pár km? Kolik muzu dostat za můj "nefunkční" a kolik dám za funkční? Ekologie mě není volná, nejsme ropaci a většina z nás by asi radši dychala čistý vzduch, kdybych na to měl tak si koupím plyn nebo elektriku, možná časem:)

Nevím jak u koncernu VW ale u PSA u benálů je prověřeno,že kuchnutím katu emise zůstanou na stejné ne-li nižší (lepší) hodnotě,spotřeba klesne a výkon trochu vzroste ,ten výkon spíše pocitově ,nepočítejte s nárustem několik KW !Jinak,kdysi ve světě motorů doporučovali (nwn motorizaci ani bližší typ motoru a generaci)u pašíků v případě špatného katalizátoru jeho kuchnutí!

danys*

vykuchat a jezdit nebo si kupte nový. i když cena je dost vysoká.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]