Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nissan qashqai 1.2

Od: matoo odpovědí: 14 změna:

Dobry den, planujem kupit novy nissan qashqai a zaujal ma model s benzinovym motorom 1.2, lenze staci to na take auto? Nechcel by som sa pri kazdom predbehovani bat ci to stihnem :) a ci uz zvolit radsej naftovy motor 1.6.

Dakujem

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

1x
Bohužel dnešní trend je co nejmenší a nejvýkonnější motor,bohužel už ale jde proti technologii samotné...osobně jsem alespoň pro 1.6 motor...nicméně světě se s tím ve všech jízdních režimech a uvidíte...mějte na paměti ale "zivotnost" maloobjemovych mnohonásobně namáhaných motoru(to platí obecně,at je vyrobí francouz nebo němec)...

ten motor to v pohode vydrzi na svoji zivotni etapu , vyrobci take nedelaji ty auta na 15roku jak je videt cesky a slovensky vozovy park ... staci se podivat na nemce. Ze na to nejsou penize , to uz je jina.

gumidek*
hodnocení

0x

Motor 1.2 a cca 1400kg váhy...

... Nechcel by som sa pri kazdom predbehovani bat ci to stihnem...

Pokud je otázka položena takto, tak bych se na Vašwm místě bál stejně, jako doteď (nepolepšíte si).

doplněno 28.03.14 22:11:

Moje osobní odpověď je poslední věta.

Sám bych ten motor nechtěl. Je to vyhoněný malooběmák a moc dlouho to nevydrží. Auto je pak spotřebák na pár roků. O výkonu ani nemluvím a o ten tazateli očividně jde, když se bojí předjíždět.

k2

Proc, nebo ceho byste se bal?

k2

Vam prijde 85kW malo? Stejny vykon mel treba dvoulitr ve fabii ci Octavii I. Pohotovostni hmotnost cca srovnatelna. S tim byste se take bal predjizdet?

Z ceho usuzujete vydrz takovehoto motoru?

gumidek*

Povíme si to za pár let ;)

mire*
hodnocení

0x

Výrobci dělají kouzla kvůli předpisům vymyšleným v EU, co nejméně emisi v jakémsi uměle vytvořeném měřícím režimu. A tak vznikají různé invalidní tříválce a nebo snížené objemy nafouknuté turbem. Ano, jezdí to. Možná i dlouhodobě. Ale chybí tomu jízdní pohoda, prostě pořád platí staré pravidlo:

OBJEM NIČÍM NENAHRADÍŠ !

Tohodle Nissana dělali i s 1,6 benzin, špicový motor, měl jsem ho v modelu Note, lepší 1,6 jsem ještě neměl.

gocars*
hodnocení

0x

Vždy je to jen a jen o výkonu...pravidlo že objem ničím nenahradíš v podstatě neplatí :) dnešní trend (odborně se tomu říká downsizing) je změnšování objemu motoru. Většinou jsou to malé 4válce které jsou osazeny turbem. Ohledně 1,2 Qashqai tak bych se nebál, tento motor má výkon 85kW (pro člověka, který doporučoval raději 1,6i, tak ta má 86kW, což je nerozeznatelný rozdíl), a myslím, že 85kW na normální ježdění a předjíždění stačí úplně v pohodě. Co se týka životností motoru to je jiná, životnost jde se snižujícím se objemem níže, ale tyto motory jsou nové, ještě nikdo ani neví, kolik to snese, ale minimálně 150tis km by to vydržet určitě mělo :) mimo jiné, pokud by jste vždy všechno odsuzovali dle objemu, tak Fordovskému motoru 1,0 EcoBoost by jste se smáli, a přitom auto s tímto motorem ukáže zadek většině aut, zdejších dizkutérů, právě díky výkonu 92kW (jedná se o motor roku 2013)... :)

no ten motor má kolega a není to zase žádné terno.. na pohodové ježdění dobré.. nejlíp po městě.. osobně já tomu motoru nevěřím.. je to málooběmový tříhrnek navíc přefoukaný vzduchem.. zvuk to má jak htp a do toho skučí turbo... já naprosto souhlasím s tvrzením, že objem ničím nenahradíš...protože sice není problém vyštavit z toho ten výkon... jenže co životnost? dle mého jde rapidně dolů.. ale je to jen můj názor a klidně se nechám překvapit.. třeba to najede i půl mega :D

k2

Kolega by mel motor reklamovat, protoze vyrobce mu zapomnel namontovat 1 valec, nebo si je pred reklamaci mozna radeji jeste jednou dojit prepocitat...

jsi trapný až to bolí.. nevím co to je za průjem ale nějak ani nechápu souvislosti.. proč by měl reklamovat? nikdo si na nic nestěžuje... gocar psal o malooběmových čtyřválcích tak jsem to jen upřesnil tento typ..

k2

Souvislost je takova, ze Qashqai (ktereho zde rezi tazatel) s motorem DIG-T 115 je CTYRVALEC. Vas rozbor TRIVALCE je pak pro tazatele znacne mimo misu. To sem rovnou muze psat kazdy, kdo ma zkusenost se Skodou 120. Objem motoru sedi a pocet valcu narozdil od Vaseho rozboru taky. Jeste porad jsem trapny ja?

daniell*
hodnocení

0x

To je mikroskopický motor.. budete akorád zdržením .. v kopcích budete litovat .. raději si připlaťte za alespoň tu 1.6l ... budete za to rád.. Vy si koupíte ten motor 1.2 a budete si říkat "jo nový auto uplně super 1.2 tah dobrej" a za rok "ty vole to vůbec nejede to je hrůza už abych se toho zbavil" . Za mě berte tu 1.6.

doplněno 29.03.14 12:04:

ale myslím že když si zajdete do prodejny Nissan a řeknete že se chcete projet tak vám vyhový .. tak si uděláte nejlepší obrázek. .. tady to zmenšování objemu ale tvrzení že motor je silní stejně moc dobře znám .. testovací jízda - super super .. potom to naložíš a na křižovatce - ty vole ono to nejede, první prudší kopec - ty jo já snad couvu ..

doplněno 29.03.14 12:05:

ta životnost tam bude více méně stejná .. to bych už dnes vůbec neřešil nemůžete vybrat dobře vše je dělané tak aby se to časem rozbilo ;)

k2

Proc bude zdrzenim? Proc bude v kopcich litovat? V cem je ta 1.6 lepsi?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]