Nejste přihlášen/a.
zdravím normálně mi to rádio hrálo pak hrálo už jen občas a teť už jen chrčí ale když zapnu CD tak to hraje čím to může být? díky za tipy a rady
doplněno 27.03.14 21:12:může s tím souviset že jsem nasel volný drát šedý (asi reproduktor) ale divné že to cd hraje
doplněno 28.03.14 19:43:no myslím si že na vině bude ten drát co nikam nevede(byl uhnilý) ve skutečnosti je to dvojlinka a jsou tam přiletované nějaké kondenzátory tak to asi byde ten zesilovač ale vůbec netuším kde najdu druhý konec té dvojlinky
doplněno 28.03.14 20:07:podle všeho to je napájecí výhybka na anténu
Tak leda kdybych rekl tezsi zavadu tak uz mas v haji transmitter do ktereho se antena strka.
doplněno 27.03.14 20:52:Teoreticky me jeste nepada ze muze byt bud naruseny privodni kabel z prutu nebo samotny prut ktery by se dal laicky prirovnat jen k navinute civce s jednim koncem co se strka do radia a druhy je volny ktery chyta signal.
Když zapnete cd, nepotrebujete přijímat radiovy signál, tak to hraje.
Takze je opravdu problem s antenou, tedy to, co pise @joudic.
Pokud nemate stare auto s prehistorickou antenou, ktera je kaput...
doplněno 27.03.14 21:18:To tedy asi opravdu souvisí to jste mel napsat hned, nemuze to byt kostra anteny?- to je dotaz pro radce
Taziku, precetl jste si dodatek tazatelovy otazky? Proto pisi o kostře, on mu prebyva jeden sedivy kabel,je mozne, ze to je ona pricina, nebo,ze by byl navíc? Ale to by byl alespon zaizolovany.
Tusim ze kostra kde by delala bordel tak leda ze by to bylo na strese,ale tomu moc neverim,to by leda muselo nekde jak me protekat strechou-antena netesnila tesnenim a pak mi skrze stropni svetlo kapalo do suta.nejsem nejaky odbornik na anteny ani netusim jak je prichycena k auta,ale dedukuji castejsi pricinu-budto zlomeny prut,nebo kabelaz do radia nebo radio.kazdopadne ja osobne by to resil takto. Antenu bych odsrouboval z auta i s uchycenim ,zkontroloval prut,kabel,pote jak vypada prichyceni anteny ke strese zde neni koroze a popripade samozrejme pokud je prut srubovaci tak jestli zde neni voda pod nim.pak popripade pretesnit,rez osmirkovat.pokud nebude ale chyba uz v tomhle i kdyby si pujcil novou antenu jen na zkousku,tak bych se obaval nejhorsiho-vada v radiu a tudis by se dalo uz pouzit jen na cd a flash disky,pokud by po chvili neodeslo cele.Vim ze se nikomu moc nechce verit ze by radio mohlo odejit,ale v moji 306 originalni blaupunkt pote co odesla pojistka ze praskla,tak to stihlo jeste stahnout cele podsviceni autoradia.
doplněno 27.03.14 21:51:Jeste bych doplnil ze mi nekdo s kamosu radil ze by to lze slo vyresit ted uz presne nevim jak ,ale napojit kabel anteny z adia na strechu vozidla alias na kastli a tim padem cela kastre by se zmenila pro auto radio na velkou prijimaci antenu,ale nechci nejak rozumovat opravdu nejsem odbornik,ani elektroinzenyr a chtelo by to nejspis hodne patrat po internetu a ptat se ruznych lidi co se vyznaji v oboru dobre-elektrikari,elektroinzenyri atd..
většinou to bejvá anténa začni tím že dáš jinej prut antény nejlépe z auta kde máš ověřeno že to hraje
potom pokud je to anténa se zesilovačem tak mohl odejít ten zesilovač dostává se tam vlhko a hnije to de to řešit tím že se zesilovač vyhodí a propojí se to napřímo
a pokud to nepomůže tak ještě vyměnit přívodní kabel k rádiu
kdyš to odpojíš u rádia a místo antény strčíš kus drátu hraje to?
jestli na to nepříjdu tak to zítra vyfotím ale je fakt divné že to vede z rádia a cca po 0,5m to končí očividně uhnitým drátem
doplněno 29.03.14 19:04:Tak už to hraje nastříkal jsem spreje ty tišťáky v rádiu ale nechce to automaticky přelaďovat a nebo držet stanici při změně frukvence.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.