Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chystám se na vyvaření karoserie u favorita. Možná bude potřeba vyměnit př.část př. podlahy je zde přidělaný zadní silentblok ramene. Zajímalo by mě jestli s tim má někdo zkušenost čemu se vyvarovat jak svařet ( na tupo )? atd. aci.cz/... Každá informace se hodí Díky
Zdravim
Nechci ti kazit tvoje nadšení pro věc,ale je to strašná práce i když stím máš skušenosti natož jestli to děláš poprvé.
Naposled jsem dělal zadní lemy a nezůstalo jenom u toho.a to je už pět let.
Nevim v jakém stavu ta kastle je ale at píchneš kam chceš tak se ti ztoho vysype lavor rezu.
Použival jsem COčko 0.8drat a slabý proud.
Držim palce a hodně trpělivosti.
Asi bych už v této době neřešil to opravovat jasné je kam šáhneš tak bude rez pokud pořádně neočistíš a pořádně nenavaříš ,naboduješ tak je to na rok dva a vše bude reznout .Pokud budeš opravdu pečlivý a vše dobře uděláš třeba prodloužíš životnost ale jisté je to že ty dva tři roky a shnije to co neuděláš
Zrovna tento díl je snad nejsilnějším plechem na favoritu. Připadá mi divné, že jestli je tento díl na výměnu, ostatní musí být už po smrti. Favoritů mi prošlo rukama desítky, ale tohle "nehnilo". To že se to utrhlo od podlahy pod nohama je normální. Jinak od výroby jsou ty podlahový plechy přesazený přes sebe a "poheftovaný".
Jak píšou ostatní, zvaž jestli je na co vařit Zdravý plech 0,8 je docela umění bodovat, ale rozhodně se to dělá líp, než pohnilá 1,5. A rovněž tak je otázkou cena opravy a cena vozu, tedy jestli to má smysl. Na levé straně budeš muset demontovat brzdové a palivové trubky. To může také znamenat výměnu za nové.
Osobně bych se do toho nepouštěl, pokud neděláš veterána, ale to by ses zase neptal na postup. Ti co dělaj veterány mají zkušenosti.
Lemy a prahy jsou vyvařeny jeden práh je ťuknutej tak ten udělám asi znova. Pravá podlaha je celkem zdravá levá nic moc viz. obrázek omlouvám se za kvalitu foceno před 2 rokama . Svářim cočkem 0.8 drát. Cenu to určitě pro mě má . Všechny brzdový i palivový trubky mám nový. Komplet interiér půjde ven to je jasný je ještě něco potřeba vymontovat z motorověho prostoru kromě ( trubek a ramena ) . Veterány nedělam jsem vyučen automechanikem tak snad to půjde když tak aspoň získám naky ty zkušenosti :D .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.