Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia 1,6 MPI, 75 KW - kontrolka motoru

Od: eew odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

poslední cca týde se mi objevuje v autě žlutá kontrolka motoru, která svítí do vymazání. Při diagnostice jsem zjistil, že se jedná o závadu 17 700 otevřený termostat, někdy je tato závada spojená s 16 554 (chudá směs na některém válci). Domnívám se, že to spolu souvisí.

- auto jezdí poslední 10 tis. km na LPG.
- ráno se mírně déle ohřívá (+1-2 km), jezdím stále stejnou trasu. Ohřeje se na 90 C a poté teplotu pořád drží.
- topí bez problému a naplno. Při topení teplota neklesá
==========================
- provedl jsem výměnu čidla teploty chladící kapaliny, ráno se závada opět projevila.

PS: kdyby byla špatná lambda sonda, ukázala by to diagnostika přímo jako konkrétní závadu?

Nějaké další tipy, jak dále postupovat? Nerad bych měl nové díly jeden za druhým, když neznám přesnou závadu.

Děkuji všem za rady. Pěkný den. M.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Podle mě je klíčové toto:

- auto jezdí poslední 10 tis. km na LPG.

Mám služebáka s tímtéž motorem, rovněž v LPG. Žlutá kontrolka motoru se začala projevovat cca po 2 měsících od instalace - tedy zhruba po 16-17 tkm. Řešil jsem to hned s dodavatelem LPG systému, ten to víceméně bagatelizoval. Nicméně provedli nastavení ŘJ plynu - toto se několikrát opakovalo, před vánoci začal mít motor silně nepravidelný chod ve volnoběhu, několik servisů doporučovalo vše možné, až jednoho garážníka napadlo změřit tlaky - a bylo jasno. Podpálený ventil, takže dělali komplet hlavu, údajně tam dali nějaké lepší sedla i ventily, nicméně kontrolka se opět rozsvítila. Takže znovu servis, tentokrát měnili vstřik plynu - už po několikáté. Ovšem zjistili vadnou první lambdu, ta se bude měnit asi zítra. Rovněž doplnili Flashlube, od té doby jakžtakž pokoj. Vtip je v tom, že podobné trable se projevují i u ostatních služebních Octávek...

Každopádně doporučuji tvrdě šlapat po montážnících LPG ať to dají do pořádku, jinak hrozí i Vám podobný průběh

tazik306cz*

Presne jak rikate.lpg opravdu montovat jen u prov erenych firem..To podpaleni teda koukam,ale hold ono se tvrdi ze plyn je docela problemovy. Urcite hadice po delsi dobe zacinaji teřet a praskat, navic je to sušší palivo atd... Zabyval se tim nejaky odbornik ted nevim v kterem casopise byl ten clanek,ale on testoval lpg,zemni plyn,ethanol,proste paliva a a lpg ani ethanol nejsou buhvi jaka slava a to i presto ze na to mate vse vcetne ridici jednotky atd... Je jasne ze urcite i benzinove auto co jezdi na benzin a naftove na naftu se muze pokazit no nicmene alternativni paliva motorum po nejake dobe moc neprospivaji.Snad vyjimkou je ten ethanol e85-85 lih,15 procent benzinu kdyz ho michate s benzinem,ale nejlepe s vysokooktanovym-100 tak to umi tak jak se rika o neco vykon zvysit,no nic mene urcite ani to michani smesi nebude buhvi jak zazracne pac se muze take stat ze treba zacne klepat motor nebo tak.Tezko rict, pravdu znaji jen odbornici a vyrobci paliv.

martinhajek*
hodnocení

0x
U těchto motorů je termostat elektronický - je řízen z ECU, a pravděpodobně nedovírá. Nemáš zabordelenou chladící soustavu?

tazik306cz*
hodnocení

0x

No diagnostika by ti to ukazala.Bud by ti lam,bdu primo hlasila nebo by psala neco o emisich nebo tak.Kazda diagnostika je hold jina.Presne ti bohuzel nereknu jak to pise.Nemas treba vadu nekde ve vstrikovani? U nas na skole maji firemni octavky a taky a ten plyn jim delal taky neco podobneho. Jeden stary ostrileny pedagog mel feldu 1.3 mpi na lpg a rikal tusim ze jednou za kazdych ujetych 1000km to protahne ze natankuje treba 10 litru benzinu,.vyjede je a pak zase na lpg a po dalsich 1000 km zase benzin a takhle porad dokola a nemel problem.

doplněno 27.03.14 20:10:

Inu jinak ne ze bych ti chtel nejak auto pomlouvat,ale jak se rika,na plynu se ma varit v kuchyni a ne jezdit. Mozna treba ti dela ten plyn problem,pac prece jen mas 1,6 a ne treba 3, 3.5 litr nebo tak neco.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kontrolka motoru

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]