Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propadlá technická vs převoz z bazaru

Od: coteda® odpovědí: 16 změna:

Budu kupovat starší auto pro manželku, která si udělala řidičák. Auto má propadlou technickou asi 3 měsíce. Je v tom nějaký problém, když jí budu chtít udělat po koupi? Jak auto převezu od kupce, když mě zastaví policie, co potom? Poraďte, jak to mám vše udělat.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x

A není to riziko kupovat auto před technickou? Co když Vám ji nedají? Slyšela jsem, že jsou teď technické přísnější, protože se "trošku" podvádělo. *hi* No když dexx tak straší sankcemi, tak bych to auto raději do servisu odtáhla. Ale stejně bych dala přednost tomu, ať si technickou ještě zařídí prodávající. Byla by to jistota. Ale je to Vaše rozhodnutí, tak už couvám.;)

hodnocení

Paní Lidko děkuji za odpověď. Já ho ještě nekupuji. Potřeboval jsem si ověřit, zda moje chabé znalosti v tomto oboru jsou alespoň chabé. Vidím že nejsou žádné. Ještě jednou děkuji. Tu technickou si udělá ten prodávající u nich doma a o tu technickou si naúčtuje do ceny prodeje navíc. Co by člověk neudělal pro svou milovanou polovičku, když si pořídí řidičák. Nejsem nějak zaujatý proti řidičkám, ale ať se naučí napřed na něčem co by nás nemrzelo. Necouvejte jste fajn.

lidka*

To je správné rozhodnutí a dobrá odměna. Když už si paní udělala řidičák, musí co nejdřív jezdit. Já mám sice řidičák od 20 let, jezdila jsem na motorce, potom ještě se svým Tráboškem. Ale potom se bakeliťáček vyměnil za Ford Capri a za to mě exmanžel nepustil. A konec. Dneska bych asi za volant nevlezla, i když jsem si pro jistotu starou skládačku vyměnila za nový ŘP. Co kdyby? A nebo počkejte na šrotovné, prý bude ještě letos! :D

hodnocení

Já jsem ojezdil své doby Traboše tři a nedám na ně dopustit dodnes. Ješte jednoho mám v depozitu. Je to taková nostalgie. Je plně funkční a mám ho rád. Padl sice takový návrh, že by mohla... ale s úměvem jsme to vzdali. Máme rodinné vozidlo které běžně používáme ale - rád bych ho ještě nějaký čas používal i já. *ua*

hodnocení

2x
zákon 56/2001 § 37
Technicky nezpůsobilé silniční vozidlo k provozu,
c) provozovatel vozidla neprokáže jeho technickou způsobilost k provozu
na pozemních komunikacích způsobem stanoveným tímto zákonem,
§ 83 Přestupky (1) Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že:
d) jako provozovatel silničního motorového vozidla nebo přípojného
vozidla provozuje vozidlo, které je podle § 37 technicky nezpůsobilé k
provozu na pozemních komunikacích,
přestupek podle odstavce a), b), d) lze uložit pokutu
do 50 000 Kč

hodnocení

0x

Auto bez technický nemá na silnici co dělat,takže odtahovka nebo: 5 bodů až 10 000Kč pokutka anebo zákaz řízení 6-12 měsíců,stačí si vybrat...

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

auto bez platné TP na sebe nebo na manželku nezaregistrujete, podmínkou zápisu do registru vozidel je platná TP...pokud je vozidlo způsoblé projít technickou kontrolou, domluvte se se stávajícím majitelem na tom, ať jí nechá udělat...

Ted sem nekde asi zaspal.

Jak to, ze je podminkou zapisu platna TP? To snad ne. Nebo jo? Vzdyt auto mi prihlasi i bez technicke prohlidky. I nepojizdne. Evidencka jiste, ale STK?

katerina*
hodnocení

0x

Mi jsme si koupili auto s roční propadlou technickou. Je to risk dojet s tím na technickou, ale zase pokud budeš mít smlouvu, že jsi auto dnes koupil a hned v ten den pojedeš na technickou neměli by ti nic udělat. Auto si pořádně prohlídni a koukni na závady. Pokud zjistíš větší závady a i podle tvého názoru to na technickou není tak do toho nechoď. Auto nastartuj a poslechni si chod motoru při přidání plynu nesmí jít dým z výfuku nebo neprojdeš emisí. Nejlepší je když ti auto půjčí a najdeš hrboly aby si zjistil jestli nikde nic nevrže u kol např. tlumiče, silnbloky atd. na štěrku nebo na prašné cestě rychle zašlápni brzu aby si věděl reakci auta aby se nestáčelo a jestli ti přes pedál cukne ABS.

to nejde komentovat

vlastiss*

To opravdu nejde komentovat ale krásně jsem se zasmál *bzum* *smich**smich*

doplněno 14.04.09 20:24:

na prašné cestě zašlápni brzdu *haha**haha**haha*

jsem rád, že Vás to pobavilo. Mě taková špatná rada jen rozesmutní.

vlastiss*

Děkuji, že jste rád, že mne to pobavilo. Smích léčí. A já vzhledem k různým problémům, ať se zdravím, financemi, pracovní činností a teď navíc ještě s autem se moc nezasměji, spíše jsem ve stresu už hodně dlouho- tak proto taková reakce.

vlastiss*
hodnocení

0x

Nejlepší je dělat novou technickou ještě před skončením té staré. Pokud má vozidlo už propadlou technickou tak se musí převážet pouze na podvalníku. Ani tahat se nesmí. Ale znám praktiky zcela běžné v našem městě kde se vozidla na technickou dopravují po své vlastní ose a to pravidelně, auta bez čísel atd..., propadlá technická na cisterně pro rozvoz pohonných hmot a ještě se s ní dokonce jezdí , vyhlášky se porušují pořád.Takže kdo máte vlivné příbuzné, známé policisty nebo pár miliónů v bance tak se nemusíte bát ;) Naštěstí to není můj problém :)

jarda2*

Tak z toho ale nedelejte zas takovou kovbojku, bezne je za to pokuta 1-2 litry bez dalsich problemu. Me se vlastne taky jeste nepovedlo dojet na STK v terminu ;) Pokud vozidlo bezprostredne neohrozuje, nevidim v tom nic zavazneho. Je to proste jen jakesi potvrzeni o stavu, nema to zadnou souvislost se skutecnym stavem. Ja mam napr. auto, ktere jeste rok platnou STK ma ale bojim se s nim uz jezdit - kvalita mistnich silnic se na podvozku podepsala az moc... Naopak s proslou STK jedu az po dukladne oprave a dost opatrne...

Jardo, trošku máte pravdu, na místě můžou blokovou pokutu 2 500Kč , ale taky ve správním řízení lze uložit pokutu
do 50 000 Kč

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]