Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Felicie za 14000

Od: tomasn odpovědí: 22 změna:

Dobrý den,

kvůli práci dojíždím autem na vlak. Zatím jezdím autem rodičů ale je to jen provizorní řešení. Proto si chci koupit vlastní. Spíše koukám na felicie. Z té hromady nabídek jsem vybral zatím tuhle: rok 1998, 1,3 mpi, najeto 185000, stk do 2016 (eko zaplaceno) cena 14000Kč. V inzerátu uvedeno samozřejmě "výborný technický stav, estetiku hodnotím jako dobrou, nedávno měněný výfuk a páté dveře, doložím servisní hostorii". Na auto jsem se byl kouknout, vypadá slušně, žádná hrozná rez z venku ani ze spodu. Když jsem ho projížděl, nic se mi nezdálo v nepořádku (žádné klepání, pištění atd.). Auto nenabízí přímo majitel, ale člověk ke kterému jezdí na servis. Na co si dát pozor nebo se ještě o autě dozvědět? Díky

Felicie za 14000
Felicie za 14000 #2
Felicie za 14000 #3

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Můj názor (nemám rád škodovky !) -pkd se nebude platit ekovýpalné a STK je skoro na dva roky tak myslím že by za to stála.Kolikpak znalci felicií tak může papkat?Pkd by to bylo do sedmi,tak na dojížděni bych ji bral taky!

hodnocení

2x

jo 1.3ka , lehke auto , s lehkou nohou do 7litru v poho , vlastne co vic si prat za 14k? Zadna rez , auto vypada slusne , ekodan zaplacena , pokud na to mas tak neni co resit a koupit to.

tomasn
hodnocení

pracuji chvíli takže peněz moc není. Auto potřebuji právě kvuli dojíždění na ranní spoj. Sem tam na nákup, v létě někde k vodě. Myslím že tohle ještě hodně najede a ani nepotřebuju ohromit sousedy novým autem. Do čeho bude asi časem potřebovat zainvestovat? Prošel jsem si vzory kupních smluv. Co si ve smlouvě ohlídat (číslo motoru, karoserie, co dál?). Děkuji

asd*

1. ověřit jestli je v dobrém stavu a neni po bouračce (nové z. dveře + zezadu ten nárazník vypadá z jiného auta - výřez na druhý výfuk?) = prohlédnout člověkem který zná škodovky = dobrý automechanik který je dělá nebo STK (většinou se dá domluvit neoficiální prohlídka za rozumné peníze). Stav motoru, spojky (tahala vozejk), brzd - obložení, lanovody, převodovky, celkově spodku (koroze kastle). Termíny výměn náplní a rozvodů, těsnost všeho

Pokud projde jako dobrá tak to za tu cenu ujde. Je třeba počítat že bourat se s tim nesmí... Tažné pokud nevyužijete tak je spíš nevýhoda.

Papírově ověřit majitele a právní vady auta (exekuce, zástava bance, kradené atd), jestli nejsou předělávané identifikátory (VIN, typ motoru), Kupní smlouva - ověřit údaje o prodávajícím, znění není až tak zásadní - v praxi u téhle ceny a stáří jakmile to převezmete tak je to vaše i se závadama.

Aut za podobné peníze jsou mraky, pokud trochu pohledáte tak jich je dost i v dobrém stavu. Určitě to servis prodává se ziskem, přímo od majitele by to bylo tak za polovinu... U mne v okolí znám hned několik "skorodůchodců" kteří mají feldu v garáži, jezdí s ní jednou týdně nakoupit a přes zimu to mají zakonzervované a nejezdí vůbec. Čas od času někdo z nich umře, už nemůže řídit, pořídí novější auto a to staré nechávají prakticky zadarmo - přestože není shnilé a je v dobrém stavu tak mají problém to vůbec prodat... V republice takových jsou určitě stovky za rok.

praivo2

Ta díra vpravo je pro oko na tažné lano, které je tam i trochu vidět, žádný druhý výfuk.

parazit
hodnocení

0x

Zduř

Za ty prachy bych do toho šel. jestli je to jak tvrdíš.

Zpraví ti to kdejakej garážista a na to poskakování mezi vesnicemi je to supr auto.

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
vzhledem k tomu, že auto nabízí člověk, co autu dělá servis, bych se toho vůbec nebál - protože kdyby nabízel blbě, tak si zkazí především svoji reputaci jako solidního mechanika (a o to, předpokládám, vůbec nestojí).
Co se týká toho ostatního - EKO zaplaceno, stav slušný,a navíc kombík se závěsem (člověk nikdy neví, kdy se mu může hodit) - jo, pokud by to někdo nabídl mě a neměl bych čím jezdit, šel bych do toho.

hodnocení

0x

jestli neni schnilá tak za ty prachy bych jí bral a prkotiny neřešil díly sou na to za hubičku a vše si pořešíš sám u baráku ted sem dělal feldu co si přivez jeden mladas z AAA v Chomutově za 25litrů rezavá ,brzdy v háji ,altík v háji atd

jinak jezdit budeš tak mezi 7-8l na 100km

mark21
hodnocení

0x

Myslím že klidně...jen si dej pozor na ten přední blatník,vypadá že tam je zamaskovaná koroze

Dávej si pozor aby vše sedělo s technickým průkazem a radši než ji opravdu koupíš,si sebou vem nezávislého mechanika na prohlídku

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. U takovýhle starý řachny, počítej normálně s tím, že do ní občas něco pořídíš. Běžný věci. Baterku, nějaký kus výfuku, něco na brzdách, spojku a pod. .

mark21

To je logický,nic nemládne...naštěstí ceny těch dílů jsou i v originálu o dost nižší než u konkurence a taky opravitelnost je velice snadná

danys*

při dnešních cenách benzínu bych se poohlídnul po felicii přestavěnou na lpg. náhradní díly v řádech stokorun a na provozu ušetříš taky dost.

mark21

Ano na LPG by to nemuselo být vůbec špatné,ale i s benzínem se udržíš nad 6 litrů pokud nejezdíš jak šílený...

Kvalita některých nejlevnějších dílů je bohužel velice zoufalá...kupovat originál nebo osvědčené značky,nekašlat na servis a pak to bude jezdit ještě roky

tomasn
hodnocení

0x
no že do toho budu muset zainvestovat občas s tím poçítám. S nějakou opravou mi snad pomuže otec. Myslite, že by bylo lepší na lpg? Zase bych neřešil jestli bude spotřeba 7l nebo 9l.
k2

Uprimne sehnat zachovalou felicii na LPG je umeni. Kdo takoveto auto ma, tak ho radsi dojezdi do smrti, respektive do stavu totalni shnilosti, nez by ho za par korun prodal.

Pokud neplanujete nejake velke najezdy km (coz nepredpokladam, kdyz kupujete felicii), tak bych se na plyn vybodnul.

asd*

Na ježdění kolem komína se LPG nevyplatí.

danys*

nevyplatí? s každým kilometrem šetříte na pohonných hmotách a při dnešních cenách benzínu to je znát. Pak přijdeš na to, že do toho furt tankuješ drahej benál a skoro nic nenajedeš. Ale jezdit budeš muset!

Sežeň zachovalou feldu s lpg s bombou alespoň na 3-4 roky a budeš spokojenej a nebudeš muset pořád přemýšlet a ptát se zde, jak to udělat, aby to žralo co nejmíň! Dá to sice větší práci sehnat nějakou solidní s lpg, ale sehnat se dají.

asd*

Jo a za tu slušnou s LPG dá jednou tolik - přepočítej si kolik za to koupí benzínu a ujede kilometrů a po kolika kilometrech to LPG začne být výhodnější. Nehledě na to že start je na benzín...

meee
hodnocení

0x

Felicie je dobré auto ale má zásadní nevýhodu-hnije,protože nemá pozink kastli.I když se o to člověk stará tak různých fleků apod se nezbaví.Za tu cenu při troše štěstí se dá sehnat něco na lpg

tomasn
hodnocení

0x

No slušnou na lpg sem zatím nesehnal, mimo jiné mě kontaktoval přímo majitel a slevil ještě skoro 2000, jinak už po víkendu auto prodá jinému zájemci. Jak zjistím jestli je papírově v pořádku, jak zde již psal asd: exekuce, zástava bance, kradené atd? Děkuji

asd*

exekuce atd. - za tuhle cenu bych to moc neřešil, max. ti to zabaví ;) Jen bych pořádně zkontroloval doklady, VIN a typ motoru jestli souhlasí a nejsou pozměňované. A v KS větu že na autě právní vady nejsou.

sara111*
hodnocení

0x

koukni na seznam, podobne skodovky a za 8-9 tisic

sauto.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]