Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Citroen C5 FAP filtr

Od: cl odpovědí: 4 změna:
Dobry den.
Rad bych poridil Citroen C5 prvni generace po faceliftu. Vypada to na 2.2 HDI 98kw. Jak je to u tohoto modelu s filtrem pevnych castic? Ma? Nema? Popripade od kdy? Dekuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevím nezkoumal jsem,bo Xantie v benálu toto nemá dokonce ani v HaDovI ale tuším že první kusy C5 snad nemají,že to měli až další.Něco na téma týkající se tohoto "kurvítka" najdeš třeba na citroen-clubu.cz ve fóru v sekci C5 nebo přímo v C5clubu.

hatsan12*
hodnocení

0x

Zdravím. Vlastním C5 2.2 HDI r. 2001 a FAP má. Tudíž lze předpokládat že verze po faceliftu ho má také. Údajně pro některé evropské trhy byly verze i bez FAP ale pro které mi nikdo přesně neřekl. Jinak do 220 000 km jsem o FAPu nevěděl, pouze jednou nechal doplnit aditiv a fungovalo vše bez problémů. Poté začaly potíže, signalizace, nouzový režim motoru atd. Nyní mám FAP již dva roky odstraněný, auto jede lépe, nižší spotřeba a emise na STK bez problémů. Po ostranění nutno udělat jeho ,,vymazání" z řídící jednotky.

9zev5ter

Kupovat či prodávat vozidlo, které má vymontovaný FAP/DPF filtr nám může způsobit plno problémů.

1. Od příštího roku je vypracovaná nová metodika zaměřená na kontrolu funkčnosti FAP/DPF filtru. Takže vozidlo bez filtru by již nemělo oficiálně STK projít.

2. Vozidlo s vymontovaným filtrem není způsobilé provozu na pozemních komunikacích. Z tohoto důvodu lze použít tuto slutečnost jako rozpor při odstoupení od kupní smlouvy. (v případě zakoupení takového vozu- špatná správa pro prodávajícího)

3. Na západě od nás, již dokáží v nízkoemisních zónach mobilně změřit funkčnost. V případě vyndání zde hrozí pokuty, které většinu populace citelně zabolí.

Proto dnes vyndavat DPF a nebo kupovat vozidlo s vyndaným, není do budoucna dobrý nápad.

Je to sice hezké ale trochu mimo a snaha státu opět okrádat lidi! Kat se taky nesmí vyndávat a řesto jezdí hoooodně aut bez a s dokonce menší spotřebou a lepšími emisemi!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]