Nejste přihlášen/a.
Logicky-fouklo by těsnění nebo praskla hlava-olej půjde do vody,voda do oleje nebo tlak plynů do vody či oleje,ale asi těžko by toto způsobilo ,že dva válce nejedou!Předně co je to za auto,typ motoru rok výroby atd,takto asi těžko někdo zodpovědně bude moci radit.Od toho také může odvíjet skočení rozvodů-u dehtů by to nejelo vůbec-potkaly by se písty s ventily,u některých benzínů asi také i když jsou motory kde se mimo to že nejede nic neděje (tuším to tak měl opel v kadetu ale nwn objem ,zdy 1,3 či 1,6 či jaký!)
doporučuji stejně ,nejprve zkusit nastavení rozvodů,pro sichra,poté jít dále!doprava paliva elktro atd!
doplněno 23.03.14 18:45:Asi jak píší-Honza a další.Pkd by bylo skočeno o jeden až dva zuby (tím pádem by se nic nepotkalo),ale je ožné,ale není logicky možné,aby šli dva válce dobře a další dva nikoliv,budto vše nebo nic,a je jedno zda u vačky (vaček-DOHC,předpokládám dvě ) nebo kliky!
tak ideálně by bylo změřit kompresní tlaky... pak uvidíš.. pokud tam nebudou moc velké rozdíly tak to musí jet,.. kdybys měl blbě nastavenou vačku tak nevim jestli by zrovna dva jely a dva ne.. to by asi jelo cele na houby a nebo nejelo vubec
já bych to na rozvody neviděl osobně sem kdysi koupil opla a byly špatně daný rozvody o 2 zuby auto normálně jezdilo jen nemělo ten správnej výkon
koukl bych na vstřiky jestli otvíraj jak maj jestli sou dobře nasazený konektory a prošel veškerou elektriku v motorovým prostoru -rozebrat konektory, očistit kontakty a prostříknout
doplněno 23.03.14 19:13:co to tu mám za obrázky?
Těžká odpověď.Kdyby přeskočil rozvodový řemen,šly by špatně všechny válce.Zkušenost říká hledat to v elektrice. Jiskra nemusí "skákat" pod tlatem a hledá si snazší cestu ke kostře. Ty svíčky mohou být suché,zapálily v jiný čas než měkly.Jinou svíčku,jiné kabely,podívat na víčko rozdělovače a na palec. Pak jít dál - ale druhá zásada zní - hledat závadu v místě,kde jsme se hrabali naposled. První je jednodužší,to druhé už složitější.
Tak jsem se znovu dival ,nastartoval jsem a motor po chvilce zhasnul ,tak znovu , a pak se drzel .Podival jsem se na ty svicky ,a jsou teda nakonec trosku vlhke ale ne nejak moc ,a jdou citit benzinem ,tak to vidim zase na praskle tesneni pod hlavou uz jednou jsem ho mel praskle - pred dvema lety ,tenkrat oprava vysla na 4000kč ,a nebo mohlo by to byt preskocenymy rozvody? zatim jsem se dival jen na horni rysky ,podle nich nic nepoznam ,chce to videt ten spodek aji .Mohly by se tak projevovat preskocene rozvody ze 2. a 3. valec vubec nejde? To prasknuti tesneni se mi zase nejak nezda ,protoze jsem to nejak nevytacel ani ,jel jsem fakt opatrne tu prvni jizdu po vymene rozvodu a do tech 300m to jelo uplne nadherně.
Posunutý rozvod to nebude, to by šly špatně všechny 4 válce a ne jen dva. Zaměřil bych se na elektriku a na opakování závady s tím těsněním (pokud se to chová stejně tak je to dost možné - sice nové těsnění, ale těsnící plochy původní = pravděpodobnost netěsnosti ve stejném místě)
jsem na to zvedavy co zjistim ,skoda ze je ted spatne pocasi. Stalo se to tak rychle ze po prerazeni z jednicky na dvojku mi ti trosku cuklo ,protoze ta spojka zabira uz taky docela nahore ,a najednou byl ten pokles vykonu .Kdyby to tesneni prasklo tak si myslim ze by se ten vykon mozna nejak postupne ztracel ,ale fakt nevim ,musim hlavne videt ,ty rozvody ze spod ,jestli to tam preskocilo ..prave bych se i trosku divil proc by to tesneni prasklo ,jel jsem fakt pomalu a nevytacel kdyz to byla prvni jizda s novymy rozvody,ale zase je divny ze se to chova zvlastne ,ze nejdou ty dva prostredni valce ,nevim jestli by se to tak mohlo stat kdyz se ty rozvody rozhodi ,uvidime
doplněno 24.03.14 13:01:tak uz je skoro jisty ze je praskle tesneni pod hlavou ..Na ty rozvody jsem se dival a ty sedi
Tak držím palce, já těsnění měnil tuten víkend A s tím (když už to bylo dole) šly i rozvody, pumpa, napínáky, chlazení, olej, filtry (vzduch, olej), rozdělovač, kabely... prostě celková investice asi 6000, nákupní seznam dlouhej jak z kauflandu při slevách, ale vyplatilo se
Mám klid a vím, že jsem "po generálce" a nemusím to chvilku řešit
Jinak na www.rover.klusik.cz je o tom malé psaní
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.