Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přihlášení vozidla, které je odhlášené

Od: ok1aeu* odpovědí: 3 změna:

Můj dotaz je následující:koupil jsem vozidlo, které je v roce 2007 odhlášené na pána, který si automobil nakonec nevzal, ale ve velkém techničáku je na něj provedeno odhlášení. Nyní tedy jsem auto koupil já a mám novou kupní smlouvu s původním majitelem, který mi navíc dal prohlášení, že odstupuje od smlouvy s tím pánem co si auto nevzal, mám také od něho velký a malý techničák a RZ, Je možné takto automobil přihlásit. Navíc mi není jasné, když je požadována evidenční kontrola na jméno, které tam STK vlastně může dát, když já nejsem uveden v odhlášení ve velkém techničáku, ale je tam ten pán co si auto nevzal. Navíc ten pán , na kterého je provedena odhláška není k sehnání. Děkuji za odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

udělejte si na svoje jméno evidenční kontrolu, pokud budete mít smlouvy od majitele, tak na Vás vozidlo napíšou!

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

Potřebujete buď písemnou kupní smlouvu s člověkem, který je uveden v "odhlášce", tedy s tím, který si auto nakonec nevzal, nebo původní vlastník odhlášku zruší a bude tam opět zapsán jako poslední vlastník, pak učiní odhlášku na Vás...Úřad nebude řešit vlastnické vztahy původního vlastníka a jeho odstoupení - neodstoupení od smlouvy, ani to, zda si člověk v odhlášce auto vzal nevzal...Pčečtěte si pořádně zákon č.56/2001Sb. a pak pochopíte kompetence dopravního úřadu. Úřad potřebuje jen jednu věc, a tou je souhlas posledního vlastníka s převodem auta na Vás...zákonný souhlas má formu "odhlášky"...člověk, uveden ve velkém TP v odhlášce auto na sebe zaregistruje bez problémů...Takže automobil samozřejmě je m,ožné přihlásit, musíte jen úřadu doložit souhals posledního vlastníka s registrací na Vás, tedy kupní smlouvu s člověkem uvedeným v plopřevodu...

Evudenční kontrolu vozidla Vám provede STK na Vaše jméno, nebo na jméno, které uvedete...tato služba je placená a můžete si tam objednat protokol na jméno které budete chtít...

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

pro doplnění, pokud máte s prodávajícím bydliště ve stejném správním obvodu, zavolejte hned na úřad a zeptejte se na podrodbnosti, tady to nevyřešíte...jako poslední vlastník je totiž zapsán člověk v polopřevodu, jeho souhlas s registrací na Vás nemáte,kupní smlouvu s ním nejste schopen předložit, do věci bude tedy muset vstoupit člověk, který Vám auto prodal, zrušit odhlášku na člověka, který si auto nevzal a není k zastižení a provést odhlášku na Vás, možná by šlo vše zařídit na základě písemné plné moci, která nemusí být ověřena...ještě ejdnou, zavolejte na úřad a domluvte s e tam...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]