Nejste přihlášen/a.
Můj dotaz je následující:koupil jsem vozidlo, které je v roce 2007 odhlášené na pána, který si automobil nakonec nevzal, ale ve velkém techničáku je na něj provedeno odhlášení. Nyní tedy jsem auto koupil já a mám novou kupní smlouvu s původním majitelem, který mi navíc dal prohlášení, že odstupuje od smlouvy s tím pánem co si auto nevzal, mám také od něho velký a malý techničák a RZ, Je možné takto automobil přihlásit. Navíc mi není jasné, když je požadována evidenční kontrola na jméno, které tam STK vlastně může dát, když já nejsem uveden v odhlášení ve velkém techničáku, ale je tam ten pán co si auto nevzal. Navíc ten pán , na kterého je provedena odhláška není k sehnání. Děkuji za odpověď.
Potřebujete buď písemnou kupní smlouvu s člověkem, který je uveden v "odhlášce", tedy s tím, který si auto nakonec nevzal, nebo původní vlastník odhlášku zruší a bude tam opět zapsán jako poslední vlastník, pak učiní odhlášku na Vás...Úřad nebude řešit vlastnické vztahy původního vlastníka a jeho odstoupení - neodstoupení od smlouvy, ani to, zda si člověk v odhlášce auto vzal nevzal...Pčečtěte si pořádně zákon č.56/2001Sb. a pak pochopíte kompetence dopravního úřadu. Úřad potřebuje jen jednu věc, a tou je souhlas posledního vlastníka s převodem auta na Vás...zákonný souhlas má formu "odhlášky"...člověk, uveden ve velkém TP v odhlášce auto na sebe zaregistruje bez problémů...Takže automobil samozřejmě je m,ožné přihlásit, musíte jen úřadu doložit souhals posledního vlastníka s registrací na Vás, tedy kupní smlouvu s člověkem uvedeným v plopřevodu...
Evudenční kontrolu vozidla Vám provede STK na Vaše jméno, nebo na jméno, které uvedete...tato služba je placená a můžete si tam objednat protokol na jméno které budete chtít...
pro doplnění, pokud máte s prodávajícím bydliště ve stejném správním obvodu, zavolejte hned na úřad a zeptejte se na podrodbnosti, tady to nevyřešíte...jako poslední vlastník je totiž zapsán člověk v polopřevodu, jeho souhlas s registrací na Vás nemáte,kupní smlouvu s ním nejste schopen předložit, do věci bude tedy muset vstoupit člověk, který Vám auto prodal, zrušit odhlášku na člověka, který si auto nevzal a není k zastižení a provést odhlášku na Vás, možná by šlo vše zařídit na základě písemné plné moci, která nemusí být ověřena...ještě ejdnou, zavolejte na úřad a domluvte s e tam...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.