Nejste přihlášen/a.
prosím o pomoc nemohu nikde najít erbek pro motorkáře. Vypadá to prý jako kšandy a při nárazu se nafouknou jako erbek. Prosím dcera chce začít jezdit s dědou na motorce a ráda bych jí toto pořídila. předem děkuji za pomoc
Testovali to motorkáři na závodech .. funguje to dobře . OVŠEM jedna cena takových to kšand je asi 200 000 Kč - to je v mnoha případech více než cena motorky a jsou samozřejmě jednorázové - má to řadu nevýhod (třeba to nevyperete, musíte s tím zacházet velmi obezřetně) .. nevyplatí se to .. raději normální helmu, motokalhoty , rukavice, motobunda a boty .. to vás výjde na max 10 000 Kč
tak veškeré vybavení mám pro dceru, ale tohle jsem chtěla jako by na víc pro můj klid. Slyšela jsem, že některé nejsou jednorázové dají se cca za 100,-- Kč obnovit. mělo by se jednat o airbek, ale teď jsem našla na internetu nějakou nafukovací vestu a nevím zda by také nebyla dobrá.
ano ty co se dají "vyměnit" za nějaký poplatek už ale stojí více. Myslím že máte přehnanou starost .. na okruhu dobrá věc ale na silnici to přinese více starostí než užitku ... Názor ne můj ale profesionálního jezdce.
Toto není žádný airbag, jen jakási ochranná vesta, která se nechá "přifouknout"vzduchem.
Vy potřebujete nejspíše toto ebay.com/...
Jo a jestli to hledáte jako "ERBEK"tak se nedivím, že to nemůžete najít.
než "ochrana" při nárazu je podstatně důležitější aby k nárazu vůbec nedošlo-tím spíš na motorce,kde jsme jak holátka...Takže řidič(motocyklista,zde děda) musí jezdit tak,že přemýšlí i za ty co jsou ještě za horizontem,když to takhle napíšu...i když vímě že ani to bohužel leckdy nestačí,jenře pak už je často jedno zda máte "airbagokšandy" nebo ne...zní to sice cynicky,ale taková je realita...
Kolik roků má děda? Jakou motorku má? Jezdí od mládí, nebo se jen na stará kolena pobláznil? To jsou důležitá fakta podle kterých se musíte rozhodnou, zda dceru s dědou na motorku pustíte. Pokud není vyježděný, nepomůže dceři ani vesta ze zlata (tedy spíš třeba z karbonu) a bude zde velké nebezpečí, že v nějakém krizovém momentu, který nevyježděný začátečník motorkář nezvládne, se budou poroučet k zemi se všemi důsledky. U starších lidí jsou často problémem i zpomalené reakce a touha ukázat těm mladým že "on na to ještě má". U auta se to snese, tam se dá přežít i čelní srážka, ale na motorce může zbytečný prostoj pár milisekund znamenat rozdíl mezi životem a smrtí. Stejně tak třeba uklouznutí v zatáčce a výlet pod svodidla. V takových případech žádný motoairbag nepomůže.
jžš kdyt je to kravina :D kupte dceři raději kvalitní oblečení které má v sobě chrániče a být na vašem místě raději zainvestuji do přilby či krčního chrániče toto je uplná kravina koukněte se příkladem třeba na závodníky v moto gp nebo v motocrossu mají taky nějaké balony kolem sebe? to asi ne mají jen kvalitní oblečení s kvalitními chrániči
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.