Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Končící platnost ŘP platí se poplatek za nový

Od: mariss odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

platnost mého řidičského průkazu končí zhruba za rok. Jelikož plánuji dlouhodobý pobyt v zahraničí mimo EU a v době kdy by končila platost bych byl nebyl v ČR.

Chci si zažádat o nový řidičský průkaz již teď.

Platí se za prodloužení řidičského průkazu?

Děkuji

Na můj řidičský průkaz se nevztahovala povinná výměna která platila pro průkazy vystavené do 30. 4. 2004.

Mám klasický současný "EU" řidičák. I mezinárodní řidičský průkaz.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cuca*
hodnocení

2x

Za foto a poplatek 50kc, pokud se nepletu já.

doplněno 22.03.14 14:32:

Je tedy pravda, ze manzel si ho musel vymenit kvuli profesnimu prukazu, ted je řidičak a profesak v jednom, nekoncila mu platnost, tak mozna proto platil.

luke237
manzel si ho musel vymenit kvuli profesnimu prukazu
Zakon: Poplatek podle písmene f) [tj.50Kc] této položky se vybírá i za vydání řidičského průkazu po požadovaném rozšíření řidičského oprávnění

hodnocení

0x

pkd se nepletu tak jenza foto!

doplněno 22.03.14 21:37:

Asi tak,při minulé výměně (povinná!) jsem platil jen foto,ale je to 4 roky z5!

luke237
hodnocení

0x
Vymena ridicaku po konci platnosti by mela byt bezplatna ( zakon : "Výměna řidičského průkazu v případě uplynutí jeho platnosti se provádí bezplatně" .)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]