Nejste přihlášen/a.
zdravim / ahoj,
po zmene zakona o osobe blize e vztahu k prestupkum jsem nyni dostal vyzvu od magistratu k zaplaceni pokuty o za spatny parkovani 500 Kc. Toto se stalo cca 7 mesicu nazpatek jiz nevim, co to tenkrat bylo. Vim jenom, ze jsem zadny prestupek neudelal a ze asi v te dobe jsem auto pujcoval kamaradum z cech a ze slovenska, kteri mne prijeli navstivit. Jak bych tomu mel pristoupit? Jaka je vase zkusenost? Mel bych bojovat nebo poslusne zaplatit? To druhe se mi tedy moc nechce...
Uz jsem nektere kamarady kontaktoval a zatim o nicem nevi, spis si nepamatuji, ze by dostali nejakej blocek ci neco podobneho...
diky moc
je to vašich 500,-,takže si o nich rozhodnete sám...za mně sorry ale trošku bych zabojoval (návod viz.např.straznici.com,d-fens.com a další)...pročpak je pokuta zaslána s takovým odstupem a proč je v symbolické výši ...? jde o prachy,ne o parkování,s pětikilem mají mnohem vyšší pravděpodobnost,že dotyčný sklopí hlavu a zacvaká-on totiž kdyby to byl opravdu prohřešek a tvořil jste s autem překážku provozu-auto by vám nekompromisně a promptně odtáhli-jenže z toho nemá magistrát takový profit jako ze zaslané pokuty ve výši 500,-...
Váš přestupek byl podle všeho vyřízen v Příkazním řízení,takže buď se s jeho verdiktem smíříte a zaplatíte nebo si podáte odpor proti rozhodnutí a proběhne standartní správní řízení,které rozhodne.Pokud budete uvádět,že jste vozidlo někomu půjčil a sdělíte adresu tak se správní orgán pokusí dotyčného předvolat.Pokud toto řízení nepovede k výsledku-fiktivní,nedostupná osoba,bude celé jednání překvalifikováno na správní delikt a budete odpovědný vy jako provozovatel vozidla.Upozorňuji,že správní delikt se po roce nepromlčí tak jako přestupek.Jinak sankce jsou stejné jako za daný přestupek.
sdělení odboru dopravy:
Je-li určena částka uhrazena po dni splatnosti, Městský úřad xxx, odbor dopravy, ji bezodkladně vrátí provozovateli vozidla (§ 125h odst.7 zákona o silničním provozu).
Je-li určená částka uhrazena nejpozději v den splatnosti, Městský úřad xxx, odbor dopravy, věc odloží. V opačném případě pokračuje v šetření přestupku (§ 125h odst. 5 zákona o silničním provozu), kdy ve správním řízení lze provozovateli vozidla uložit pokutu do 10.000 Kč.
např. Městská policie oznámení o přestupku předá odboru dopravy a řidiči nechá za stěračem "pidilístek" o rozměru asi 5x5cm, a když třeba prší, tak si řidič při odjezdu ničeho nevšimne ...ale obsílku už dostane ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.