Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinné ručení na neexistující auto vs úřady

Od: rybajda® odpovědí: 2 změna:

Reaguj na odpovědi Nespokojenéhoúředníka,Jsem také štastný plátce povinného ručení na 7 let sešrotované auto,ale když ho chci odhlásit,úředníci po mě tu pojistku vyžadují,tedy se mi to v hlavě pere,mam ještě jedno takové auto :) je to tedy začarovaný kruh.

nezaplatím pojistku,neodhlásím.tečka

jak tedy?zruším auto bez pojistky?někdy mě připadá že na tom našem úřadě nevědí nic.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

buďto si přečtěte postupy v rubrice auto moto, nebo mi zavolejte, páč vysvětlovat tady platnost zákonů, postup co a jak, vyvracet hospodské rady expertů, to chce jedině on line.

603 902 651

kdo Vám řekl, že musíte auto zrušit jen s pojistkou?

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

Nespecifikoval jste, jaký úřad a jací úředníci, když nemáte auto 7 let, měl jste se před 7 lety dostavit na DI-VB kde jste měl řešit vyřazení vozidla,k vyřazení vozidla z registru potřebujete doklad o ekolokvidaci, ne pojistku.Předpokládám, že jste auto na sebe nikdy nezaregstrval a jste uveden v tzv. polopřevodu, v tom případě na doregistraci po Vás úřad bude požadovat pojistku a platnou technicku + evidenční kontrolu. Protokola Vám lze prominout na ýákadě dokaldu o ekolikvidaci, pkud máte k auto dokaldy a značka, stačí i dodatečné pitvrzení sběrmny surovin, že před 7 lety byl převzat autovrak ABC-1234 a auto zaniklo.

Vůbec ale nechápu proč platíte pojistku za neexistující auto.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]