Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jiná kola na nápravách

Od: aaabbb* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, chci se zeptat, nevíte, zda může být na zadní a přední nápravě rozdílná šířka ráfků? Například vepředu šířka 7J a vzadu 8J. Jinak mají všechna 4 kola stejné pneu a stejný průměr (14´´). Zajímalo by mě, zda to jde takto zapsat do TP..díky na odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Povolené rozměry pneu máš určitě zapsané ve velkém tp. Na jedné nápravě musíš mít světelný rozměr i tip gumy. Podle mě policie neřeší jestli máš vzadu širší než vepředu pokud budou souhlasit s rozměrem zapsaným v TP. Dodatečný zápis je dost složitá věc - buď musíš doložit jiný TP od stejného vozidla který to tak má zapsané. Nebo musíš požádat výrobce aby ti k tomu dal vyjádření. Že se s k tomu povolování výrobci nehrnou a není to zadarmo nemusím snad ani psát.
doplněno 19.03.14 10:37: Chybička se vloudila samozřejmě stejný rozměr ne světelný. Slabý oči a té devítka od samsungů to je vražedná kombinace :-D

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Ve velkém techničáku máš napsány rozměry jak gum,tak i rozměry ráfků,které mohou být na voze použity.Zda lze zapsat jiné rozměry se dozvíš přímo na úřadě.

hodnocení

0x

U běžných osobních vozů asi neee.U sportˇáků a supersportů (asi tak od porsche dál )ano.

doplněno 19.03.14 19:09:

Tady ale nejde o to zda si toho všimnou či nikoliv,Otázka je zda je to možné-ANO,zda to zapíší do TP-spíše NE.

Ono rozeznat šířku o cirka 2,5 cm víc na kole na autě -toho si asi nevšimne nikdo,pkd disky nejsou vedle sebe!Potom záleží jen na pneu a na skušenostech mechanika na STK.Já měl kola 4,5 na předku a na zedkau 5,5 a v TP byla kola 5,5.Na STK si toho všimnul že pneuška na předku byla vyboulenější než zadní a díky tomu přišel,že gumy jsouo něco ji ší než povolenéa měl jsem po technické-opakovaná do měsíce.Na svoji obhajobu - v dané chvíli ty disky byly z nouze cnost.origo byly po DN KO!

hodnocení

0x

já měl 6,5 a 7,0 a na stk si toho ani nevšimli o policii ani nemluvim

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]