Nejste přihlášen/a.
Kutilové,jak dobře ošetřit /bez výměny/ zkorodované funkční palivové trubky?
Děkuji za Vaše praktické zkušenosti.
Na otázku je jednoduchá odpověď - rezistin nebo podobné "svinstvo". Ale docela bych rád věděl, proč se bráníte výměně. Je to otázka několika stovek a vyrobí a vymění vám je každý solidní servis (neznačkový tam jsou jen originály) za pár desítek minut. Až to praskne, tak možná ty ušetřené peníze "vylejete" na cestu.
pokud bez výměny,vzal bych auto na zvedák(rampu apod.) celé potrubí vyndal z těch platových úchytů pod celým autem,ale neodpojoval,alespon uvidíte jak jsou na tom(snadný ohyb,prohnutí,prasknutí je jasné že),mechanicky očistil ocelákem,ošetřil chemicky kys.fosforečnou(např.Odrezovač) a následně "napatlal" čímkoli na podvozky...(osobně mám ještě zásobičku Rezistinu z dob komunismu,čili opravdu funkční ochrana a ne jakože ekologická náhražka z dnešní doby)...Jinak poznámka s "originalitou" potrubí(nejen)-vše co si automobilka nevyrobí sama(což je tak asi 3/4 celého auta) je a není originálním dílem-automobilky do prvovýroby montují zrovna to nejlevnější na trhu-takže i v rámci jednoho modelu a motorizace i v jednom jediném roce může být ten který komponent i třeba od tří výrobců(takže podle v čechách rozšířeného dogmatu jsou tři "originály") a dělají to jak Němci,tak Francouzi,Italové atd.je to jen a pouze o penězích...
Moje osobní zkušenost:co 3 roky lehce přejet ocelovým kartáčem a natřít hustším rezistinem. Na mé Š 120 MÁM STÁLE PŮVODNÍ TRUBIČKY UŽ 30 LET. Jmenujte mi dnešní auto, kde by tolik vydržely.Nevím, zda je to pravda, ale u nějakého dnešního auta se musí brzdové trubičky co 5 let vyměnit, bez ohledu na stav. Z toho jsem se chvíli vzpamatovával.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.