Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Centrální zamykání

Od: mik848 odpovědí: 4 změna:

Zdravím, přestal mi fungovat centrál u felicie r.v. 99. Tak jsem šel nejdřív na pojistku a ejhle byla přepálená. Tak jsem jí vyměnil v domění , že je vše o.k...dvakrát jsem zamknul a odemknul a pojistka se zase přepálila. Nevíte, kde bude chyba?

Moc díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Zkrat v elektru, bude to potreba projit, zda to nemas vytopene, ci nekde zkorodovane

erikch*
hodnocení

2x

centrál jede na "pidi mini" proudík,takže bývá vesměs 10A pojistka,a pokud se takhle přepaluje(pro vás zaplatpanbu za to,že to pojistka podrží) je někde seklá kabeláž,event.nežádoucí kontakt v konektorech apod.ted už je relativně hezky,takže pojistku nechte pojistkou a postupně jedny dveře po druhých sundat tapec,očistit a ošetřit konektory(např.Kontaktol),zkontrolovat vizuálně kabeláž atd.začal bych u 5.dveří-tam obzvlášt pečlivě zkontrolovat svazek kabeláže krz průchodky do dveří(klidně odpojit zad.stěrač,osvětlení značky,centrál atd. a celý svazek povytáhnout z toho pryžového "husího krku"-často je problém drátů-elektroinstalace právě tam díky neustálému "lámání" kabelů otvíráním zavíráním 5.dveří...

hodnocení

2x

prohlídnout kabeláž mezi dveřma jestli v náký průchodce neni zpuchřelá izolace a kable nezkratujou

pokud máš napojený i 5tý dveře tak kouknout i tam

pak kouknout do těch dveří jak už se tu psalo a když to nezabere ta za palubovkou je RJ může bejt mrtvá

doplněno 18.03.14 16:06:

ještě mi tak napadá jakou tam máš pojistku jestli jen 10A tak je to dle mě málo ty motorky když to měřim dou najednou běžne přez 10A takže pojistku nejméně na 15A

mik848
hodnocení

Zdravím,

5tý dveře napojený nemám a pojistku mám 15A, takže by měla stačit.

Nezbývá než to co jsem nechtěl, projít zbývající dveře, díky všem za odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]